De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Navigon overgenomen door Amerikaanse concurrent Garmin

Redactie
14 juni 2011, 20:07
1 min leestijd
Navigon overgenomen door Amerikaanse concurrent Garmin
navigon android

De Amerikaanse navigatiefabrikant Garmin heeft de Europese concurrent Navigon gekocht. Het zou gaan om een overnamebedrag van ongeveer 72 miljoen dollar. Navigon zal als dochterbedrijf van Garmin verder gaan. Beide bedrijven ontwikkelen navigatiekastjes (PND’s) voor in de auto, maar Garmin is ook actief met navigatiesystemen voor de watersport en beroepsvaart en voor outdoor-sporten. Het ontwikkelen van software voor smartphones is nooit een hoge prioriteit geweest. Garmin bracht wel de Garmin nüvifone in samenwerking met ASUS op de markt (draaiend op Android), maar een verpletterend succes was dat niet.

Navigon specialiseerde zich juist wél meer in de richting van smartphone-software. Ze waren de eerste met navigatiesoftware voor de iPhone, brachten sneller dan TomTom navigatiesoftware op Android uit en waren ook de eerste die hun software optimaliseerden voor de iPad. Bovendien brengt Navigon in samenwerking met T-Mobile gratis iOS-navigatiesoftware op de markt in Nederland en Duitsland en kun je de Navigon-software op het Android-platform gratis proberen via de applicatie Navigon Select.

Lees verder na de advertentie.

Het van oorsprong Duitse bedrijf Navigon maakt overigens ook nog steeds navigatiesystemen voor in de auto. Op de Europese markt voor PND’s heeft Navigon een marktaandeel van ongeveer 7%. Garmin gaf in een reactie aan dat de overname van Navigon complimentair is aan het bedrijf, omdat ze hun marktaandeel in Europa willen vergroten. Garmin is in de VS marktleider op het gebied van navigatiesystemen.

Begin juni gingen er al geruchten dat Garmin Navigon wilde kopen, zo meldde de Financial Times in Duitsland. General Atlantic Partners, dat voor 90 procent eigenaar van Navigon is, wilde het bedrijf verkopen omdat het niet langer rendabel is.

Meer info: persbericht Garmin

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu