Nederlands bedrijf lanceert Layar: Augmented Reality met informatie van Funda, Hyves, en ING

augmented realityHet Nederlandse straatbeeld is sinds vandaag een extra dimensie rijker. Het Nederlandse bedrijf SPRXmobile lanceert namelijk Layar, ‘s werelds eerste Augmented Reality-browser voor de mobiele telefoon. De oplossing gaat een stap verder dan Wikitude, dat al voor Android beschikbaar is. Een gebruiker die door de cameralens van het Android-toestel rondkijkt ziet welke huizen er te koop en te huur zijn, welke bars en winkels populair zijn en waar in de straat zich vacatures, zorgverleners en geldautomaten bevinden. SPRXmobile werkt hiervoor samen met funda, Hyves, Tempo-Team, Zekur.nl en ING.

Layar werkt op mobiele telefoons met een camera, GPS en kompas zoals de G1 en HTC Magic. De mobiele dienst is aanvankelijk alleen op Android-toestellen te gebruiken. Bij het opstarten van de Layar-applicatie schakelt de camera automatisch aan. De GPS-ontvanger van de mobiele telefoon weet waar men zich bevindt en het kompas weet in welke richting de gebruiker kijkt. Elke partner (funda, Hyves, Tempo-Team, Zekur.nl of ING) heeft een verzameling locatiegegevens met relevante informatie, die een eigen digitale laag vormt. Met één druk op de knop wisselt de gebruiker eenvoudig tussen de verschillende lagen. Hiermee ontstaat een nieuw soort browser, die een verrijkte kijk op de werkelijkheid biedt.

Augmented Reality is enorm in opkomst. Het houdt in dat digitale wereld en werkelijke wereld in elkaar overvloeien. Layar is vanaf woensdag 17 juni beschikbaar voor Android-telefoons. Andere besturingssystemen volgen. SPRXmobile gaat Layar eerst in Nederland uitrollen; daarna volgen andere landen.

Meer info: Layar.eu
layar

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.