De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Nederlandse carpool-app Toogethr beschikbaar voor Android

Redactie
9 november 2012, 17:50
2 min leestijd
Nederlandse carpool-app Toogethr beschikbaar voor Android

De carpool- en meerijden-app Toogethr, die al een geruime tijd een grote hit is in de App Store, is nu ook voor Android te downloaden in de Google Play Store. De app biedt een overzicht van gevraagde en aangeboden ritten en komt voornamelijk goed van pas bij forenzen uit dezelfde stad of hetzelfde dorp en tijdens ritten naar populaire locaties, zoals festivals, attractieparken en grote steden.

De app werkt erg simpel: je maakt een account aan (hoewel dat niet nodig is om naar ritten te zoeken), zoekt naar de eindbestemming en bekijkt de aangeboden ritten. Als je denkt een match te hebben, kun je een bericht sturen naar degene die de rit aanbiedt zonder je e-mailadres of mobiele nummer uit te wisselen. Direct meerijden? Daar heeft Toogethr ook een speciale knop voor waarmee de aanbieder direct op de hoogte van jouw interesse wordt gesteld. Als de aanbieder jouw aanvraagt accepteert, heb je een afspraak. Mocht je geen geschikte rit vinden: je kunt een gevraagde rit aan het prikbord toevoegen of er zelf één aanbieden.

Lees verder na de advertentie.

Het aanbieden van een rit gaat door middel van je geregistreerde profiel. Je kunt de begin- en eindbestemming invoeren, welke tijd je vertrekt, hoeveel personen je kunt en wilt meenemen en een optionele ritprijs toevoegen die de benzinekosten dekt. De ritprijs wordt dan via Toogethr betaald. De app rekent ook automatisch de duur van de rit uit op basis van de kilometers tussen de twee plaatsen.

Een account op Toogethr is via Facebook of e-mail aan te maken. Met een account kun je al je afspraken zien, het profiel beheren, berichten versturen, ritten op het prikbord aanbieden en groepen volgen. Het gebruik van Toogethr is helemaal gratis en naast een Android-app kunnen ritten ook worden gezocht en aangeboden met de iOS-app en via de website.

Download: Toogethr (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu