‘Aantal Nederlandse Facebook Messenger-gebruikers verdubbeld’

Redactie
27 oktober 2014, 15:21
1 min leestijd
‘Aantal Nederlandse Facebook Messenger-gebruikers verdubbeld’
facebook messenger

De officiële berichten-app van Facebook, genaamd Facebook Messenger, wordt in Nederland door zo’n 3,7 miljoen mensen gebruikt. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In september van 2013 stond de app nog geïnstalleerd op 1,7 miljoen Nederlandse apparaten, nu is dat aantal verdubbeld.

De stijging van het aantal Nederlandse Facebook Messenger-gebruikers is vooral te danken aan de update van de officiële Facebook-app, waar de chatfunctie sinds enkele weken in is geblokkeerd. Gebruikers van de app worden verplicht om de Facebook Messenger-app te installeren om via hun smartphone of tablet nog met andere Facebook-gebruikers te chatten.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse Facebook Messenger-gebruikers

Volgens Telecompaper nam het aantal Nederlandse Facebook Messenger-gebruikers enorm toe tussen 1 juni en 1 september. Deze periode werden Facebook-gebruikers verplicht om de Messenger-app te installeren. In die periode kwamen er 1,4 miljoen nieuwe Nederlandse gebruikers bij. Daarmee is Facebook Messenger nog lang niet zo populair als zijn concurrent WhatsApp, dat door 8,7 miljoen Nederlanders wordt gebruikt, maar blijft de groei indrukwekkend.

Facebook Messenger is met name bekend geworden door het gebruik van Chat Heads en stickers. Laatstgenoemde zijn plaatjes die je kunt downloaden of kopen, en vervolgens naar anderen kunt sturen. De stickers zijn inmiddels ook in Facebook-reacties te gebruiken. Een Chat Head, dat later door vele andere diensten is gekopieerd, is de ronde avatar die je over het scherm kunt slepen. Als je op een Chat Head drukt, wordt het gespreksvenster geopend.

Het laatste nieuws over Facebook

Download

Facebook Messenger is gratis te downloaden in Google Play.

Download Facebook Messenger in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu