Nederlandse game PhotoShoot ook door naar tweede ronde in ADC2

Redactie
6 november 2009, 13:32
1 min leestijd
Nederlandse game PhotoShoot ook door naar tweede ronde in ADC2
photoshoot homescreen

De tweede ronde van de ADC2 is begonnen, zoals je vanochtend al kon lezen. We noemden toen de Nederlandse applicatie iNap, maar er is nog een andere applicatie die doorgaat naar de tweede ronde: Photoshoot. Deze applicatie is gemaakt door twee PhD-studenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam, Roelof Kemp en Nick Palmer. Zij hebben een game in westernstijl ontwikkeld, waarin twee spelers een dodelijk duel uitvechten met hun mobiele telefoon.

PhotoShoot staat in de categorie Arcade en gaat de strijd aan met 19 andere arcadegames, waaronder Atomic Blaster en Bazooka Rabbit. De Nederlandse informatica-studenten maken met PhotoShoot – The Duel volgens mij wel een kans, omdat ze iets innovatiefs gemaakt hebben. Met behulp van augmented reality kun je via de camera rondkijken en schieten. Het ingebouwde kompas registreert of een speler zich omkeert, voordat het is toegestaan.

Lees verder na de advertentie.

Je speelt de game met z’n tweeën. Beide spelers staan met de ruggen tegen elkaar aan en horen een piep wanneer ze mogen beginnen. De spelers schieten daarna op elkaar via de camera. Je wint wanneer je op het gezicht van je tegenstander geschoten hebt. De applicatie maakt gebruik van gezichtsherkenning om te bepalen of je raak hebt geschoten. Erg goed bedacht, de uitvoering in western-stijl is mooi en wat mij betreft nu alvast een grote kanshebber voor de beste arcadegame.

PhotoShoot is ontwikkeld als onderdeel van het Ibis-project binnen de VU.

Meer info: VU-website

photoshoot
Categorie: Games
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's