Nederlandse Netflix-app al beschikbaar in Google Play

Gijs Ettes
9 september 2013, 13:15
1 min leestijd
Nederlandse Netflix-app al beschikbaar in Google Play
netflix

Netflix lijkt zich klaar te maken voor een Nederlandse lancering op woensdag. Dan vindt er namelijk een presentatie voor de Nederlandse pers plaats. Sinds afgelopen weekend is het bijvoorbeeld al mogelijk om de Nederlandse app te downloaden in Google Play. Ook de iPhone-app en app voor Smart TV’s zijn al voortijdig binnen te halen.

Lees verder na de advertentie.

Daar blijft het vandaag echter niet bij. Netflix heeft namelijk ook al wat van zich laten horen op zijn Nederlandse Twitter-kanaal  en een Facebook-pagina voor Nederlandse gebruikers. Met een beetje geluk kunnen Netflix-enthousiastelingen snel na de officiële lancering op 11 september volledig gebruik gaan maken van de dienst waarmee je voor 7,99 euro per maand onbeperkt series en films kunt kijken.

Netflix is dus niet alleen via een Android-app te benaderen. Dit gaat ook via de eigen website, en apps voor verschillende andere smartphones, spelcomputers en tablets. Nederlanders konden voorheen wel enigszins gebruikmaken van Netflix als ze de dienst benaderden via vpn-verbindingen die je daadwerkelijke locatie verbergen.

Verschillende gebruikers die via deze omwegen een Netflix-account aan de praat hebben gekregen, meldden afgelopen weekend dat er al veel Nederlandse content is te vinden op de online streamingdienst. Netflix lijkt zijn servers inmiddels dus enigszins voor Nederland te hebben opengegooid, aangezien deze content alleen is te raadplegen als je je ip-adres niet als een buitenlands adres maskeert.

Zodra Netflix op 11 september (of iets later) officieel beschikbaar komt, testen wij de Nederlandse versie van de onwijs populaire videodienst zo snel mogelijk.

Download: Netflix (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu