Nederlandse Regendetector-widget voor Android

Redactie
28 december 2009, 23:39
1 min leestijd
Nederlandse Regendetector-widget voor Android
regendetector

De Nederlandse ontwikkelaar RunaR heeft een Regendetector-widget voor Android gemaakt. De widget haalt gegevens van Buienradar.nl om te bepalen of het gaat rerenen op jouw locatie. Als er regen op komst is, toont de widget de tijd totdat het gaat regenen. Dit gebeurt in stappen van 5 seconden, dus als je ziet dat er over 20 minuten een regenbui aankomt kun je nog snel even naar de supermarkt rennen. De grafiek laat ook de sterkte en de duur van de bui zien. Tijdens droge periodes doet de widget ook nog iets nuttigs: het toont de lokale temperatuur.

Vanuit de widget kun je meteen op een weericoon tappen om de website buienradar.mobi te openen. Er zijn twee versies van de widget beschikbaar: een gratis versie en een donatieversie van €0,50.

Lees verder na de advertentie.

Regendetector controleert elke 5 minuten of er een update nodig is. Bij droog weer volgt daarna elk halfuur een check, mocht het regenen dat wordt er elke 5 minuten een check gedaan. De Regendetector werkt alleen wanneer je verbinding hebt met een draadloos netwerk, zodat de locatie kan worden bepaald (blijkbaar kon dit niet via gps).

Toevoegen van de widget doe je via Menu > Toevoegen > Widgets > RegenDetector of door met een vinger op een lege plek op het scherm te drukken.

Met onderstaande QR-codes kun je Regendetector-widget installeren:

Donatie:

Gratis:

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's