Nederlandse schoonmakers krijgen Android-telefoon op zak

Redactie
15 januari 2011, 19:55
1 min leestijd
Nederlandse schoonmakers krijgen Android-telefoon op zak
hago schoonmaak


Schoonmaakbedrijf Hago is gestart met een nieuw initiatief: ‘Hago Next’. Onderdeel daarvan is een compleet andere aanpak, met meer transparantie voor de opdrachtgever. Alle schoonmakers van het bedrijf krijgen een Android-smartphone met bijbehorende app, waarmee ze alle werkzaamheden realtime kunnen vastleggen.

De app is vrijwel zonder uitleg door iedereen te bedienen. De schoonmakers scannen in elke ruimte een QR-code, wanneer ze beginnen met schoonmaken. De leidinggevende kan dan meteen zien of er voortgang wordt geboekt. Ook kunnen de schoonmakers direct defecten of problemen met gebouwen melden, of nieuwe schoonmaakmiddelen bestellen.

Lees verder na de advertentie.

Met de camera van de smartphone maken ze meteen een foto van de probleemsituatie. Maar het is ook mogelijk om vanuit het hoofdkantoor op basis van de GPS-positie van de schoonmaker meteen een opdracht te sturen, bijvoorbeeld wanneer een klant heeft geklaagd dat nog ergens stof is blijven liggen. De opdrachtgever krijgt met de oplossing een beter overzicht van het aantal uren dat nodig is om een bepaald kwaliteitsniveau te halen. Dat er wel een kwaliteitsimpuls nodig is voor de schoonmaakbranche, bleek vorig jaar wel uit een reportage van Zembla. Het idee is ook, dat de schoonmaker zich met de mobiele schoonmaakkit meer gewaardeerd voelt en meer tijd, aandacht en waardering krijgt.

In januari is Hago gestart met de nieuwe aanpak bij enkele klanten, waaronder de Hay Group. De aanpak gaat trouwens verder dan een stapel Android-telefoons, want het bedrijf probeert ook beter voor mensen te zijn en meer ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen te gebruiken.

De app is technisch gerealiseerd door Moop en gemaakt in opdracht van Vebego, op basis van een concept van SOMEHOW.BE.

Meer info: Hago

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's