Nederlandse Sport App Awards 2012 van start gegaan

Redactie
10 januari 2012, 15:10
2 min leestijd
Nederlandse Sport App Awards 2012 van start gegaan
sport-app-award

Vorig jaar werden de Sport App Awards nog gedomineerd door iPhone-apps. Dit jaar zal het er hopelijk anders uitzien: er zijn talloze Nederlandse apps in de Android Market verschenen, die een sportief tintje hebben. Van 6 januari tot en met 6 februari kunnen ontwikkelaars en gebruikers hun favoriete Nederlandse sportapplicatie aanmelden via Twitter, Facebook of e-mail bij organisator Sportnext. Vanaf 8 februari is het mogelijk om te stemmen op je favoriete sportapp en in april volgt dan de uitreiking. Vorig jaar werd de verkiezing van de beste Nederlandse sportapps voor het eerst georganiseerd.

Toen zag de shortlist er als volgt uit, waarbij de vetgedrukte apps uiteindelijk met een prijs aan de haal gingen:

Lees verder na de advertentie.

  • Categorie Events: Holland Heineken House, RaboSport OS2010, Dam tot Damloop
  • Categorie Teams/League/Clubs: Ajax Mobile, Teamlink, Rabo Cycling
  • Categorie Sportnieuws: NUsport, Hockey.nl, VI
  • Categorie Actief Sporten: Stormrider Surf Guide, Looptijden.nl, Runtrainer

Apps als Looptijden.nl, Rabo Cycling de Hockey.nl Standenmotor zijn zowel op de iPhone als op de Android Market te vinden, maar vorig jaar hadden de iPhone-apps nog de overhand. Daar gaan we dit jaar natuurlijk iets aan doen! Er zijn genoeg interessante, Nederlandse sportapplicaties die een plekje in de lijst verdienen. Dit jaar is er ook een nieuwe categorie toegevoegd: tweede scherm-applicaties, waarmee je onderuitgezakt op de bank analyses en scores op je tablet of smartphone kunt volgen, terwijl je ondertussen tv-kijkt.

Op de website van Sportnext is te zien welke apps al zijn aangemeld, dus die hoef je niet opnieuw te melden. Staat jouw favoriete app er al tussen, dan kun je vanaf 8 februari al je vrienden en collega’s optrommelen om erop te gaan stemmen. Ontbreekt jouw favoriete app nog? Dan kun je met een Twitter-berichtje (hashtag #sportnext) een app nomineren. De app zal dan worden opgenomen in de lijst. Het moet gaan om Nederlandse sportapps (sorry, Belgen!) waar je enthousiast over bent.

Na het stemmen wordt er een shortlist gemaakt en zal een deskundige jury bepalen welke apps dit jaar gaan winnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu