De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘WhatsApp heeft bijna 9 miljoen Nederlandse gebruikers’

Redactie
27 oktober 2014, 10:45
1 min leestijd
‘WhatsApp heeft bijna 9 miljoen Nederlandse gebruikers’
Nederlandse WhatsApp-gebruikers

Het aantal Nederlandse WhatsApp-gebruikers bedraagt zo’n 8,7 miljoen. Dat blijkt uit een kwartaalonderzoek van Telecompaper onder 2000 Nederlandse respondenten. Gebaseerd op deze groep meent Telecompaper dat er zo’n 8,7 miljoen Nederlandse WhatsApp-gebruikers zijn. Daarmee is WhatsApp één van de meest populaire apps binnen Nederland, waarbij waarschijnlijk alleen Facebook als sociale app groter is.

Volgens Telecompaper wint WhatsApp het nog steeds aan populariteit, ondanks de bekritiseerde overname door Facebook. Sinds vorig jaar is het aantal gebruikers in Nederland met een miljoen gestegen. In totaal heeft 80 procent van alle mannen WhatsApp op zijn smartphone geïnstalleerd. Bij vrouwen ligt dit percentage nog iets hoger: daar zou 90 procent van alle vrouwen WhatsApp’en.

Lees verder na de advertentie.

Aantal Nederlandse WhatsApp-gebruikers groeit

Het wordt binnenkort ook mogelijk om met WhatsApp te bellen. De functie werd al eerder aangekondigd, maar er zijn inmiddels al aanwijzingen gevonden dat de functie spoedig aan de app wordt toegevoegd. Eerder meldde WhatsApp-ceo Jan Koum dat de functie deze zomer beschikbaar zou komen, maar die deadline heeft Koum niet gehaald.

Via de nieuwe belfunctie wordt het voor gebruikers mogelijk om vanuit de app anderen via een internetconnectie te bellen. Deze voip-dienst, die onder andere ook Viber en Skype bieden, zou revolutionair zijn voor de telecomindustrie. Aangezien veel Nederlanders WhatsApp hebben en de meesten over een 3G-verbinding of beter beschikken, kunnen zij voortaan gratis bellen. De belfunctie zou tevens weinig data gebruiken, mogen we Koum geloven.

Laatste WhatsApp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu