Neer: altijd weten waar je familieleden zijn

Redactie
11 augustus 2010, 16:23
2 min leestijd
Neer: altijd weten waar je familieleden zijn

Google Latitude verspreidt aan iedereen waar jij je op dit moment bevindt. Leuk en aardig, maar wie zit er op te wachten om lastig gevallen te worden door stalkers? De nieuwe applicatie Neer biedt een goed alternatief. Je deelt je locatie alleen met je familieleden of vrienden. Het mooie is: je hoeft er niets voor te doen! Met Neer teken je zogenaamde ‘geohekken’ rondom bepaalde plaatsen, zoals je huis, je werkplek en school. Wanneer je door een geohek gaat, dan stuurt Neer updates naar je naasten. Stel, een man verlaat om 17:00 uur zijn werkplek en reist door het geohek naar huis, dan krijgt zijn vrouw een teken dat hij er aankomt. Vervolgens kan zij het eten opwarmen. Ja, feministen, andersom werkt het voorbeeld natuurlijk ook.

Er is één belangrijke voorwaarde: de familieleden die deze applicatie willen gebruiken hebben allemaal een Android-telefoon nodig met de gratis applicatie Neer. Daarnaast moeten ze elkaars contactgegevens in de telefoonboek plaatsen, anders gaat het feestje niet door.

Lees verder na de advertentie.

Nog een handig foefje: wie op weg naar huis nog even langs een winkel moet, kan via Neer gemakkelijk een update sturen dat het iets later wordt. Ook zulke updates worden rechtstreeks naar de contactpersonen gestuurd.

Je snapt wel dat Neer niet voor iedereen is. Bepaalde bedrijven kunnen er baat bij hebben, bijvoorbeeld als de werknemers vaak afspraken buiten de deur hebben. Ook is Neer nuttig voor een gezin met twee werkende ouders en jonge kinderen. Storende telefoontjes over wie de kinderen op gaat halen bij de crèche en wie de boodschappen haalt zijn niet meer nodig.

Bang dat de batterij snel leeg is door het intensieve GPS-gebruik? Nee hoor, dat valt wel mee. Neer maakt gebruik van een combinatie van WiFi en GPS-signalen om de geohekken in de gaten te houden. Dit doet de applicatie zo efficiënt, dat gebruikers in de praktijk weinig merken van een kortere batterijduur.

Neer is op dit moment al meer dan 10.000 keer gedownload via Android Market. Later dit jaar verschijnt Neer voor de iPhone en PC.

Downloaden via Android-browser: Neer (gratis)

Je kunt de applicatie alleen downloaden als je in de VS of Canada woont. Erg jammer! Het is nog even wachten op de globale versie van Neer.

Categorie: Reizen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's