De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Nest Persoonsmeldingen en Beeldlijn weet je wie er voor de deur staat

Thomas Haenen
8 september 2016, 15:19
2 min leestijd
Met Nest Persoonsmeldingen en Beeldlijn weet je wie er voor de deur staat

De Nest-app krijgt vandaag een aanzienlijke update die twee nieuwe features toevoegt. Gebruikers van de beveiligingscamera krijgen met Beeldlijn en Persoonsmeldingen een beter idee van wat er allemaal in beeld verschijnt.

Lees verder na de advertentie.

Nest Beeldlijn

De functies zijn beschikbaar voor beide versies van de Nest Cam, de slimme beveiligingscamera’s van Googles moederbedrijf Alphabet. Een versie van die camera voor in je huis is al geruime tijd beschikbaar, maar deze zomer introduceerde het bedrijf ook de Nest Cam Outdoor. Met een stevige, waterdichte behuizing werkt dit model ook prima in de buitenlucht.

nest update

De Beeldlijn-functie is een slimmere versie van de bestaande Geschiedenis-optie. Je Nest verzamelt hiermee automatisch alle relevante beelden van de afgelopen uren en zet ze op één lijn voor je. Vervolgens kun je er snel doorheen scrollen of pauzeren om iets opmerkelijks te bekijken. Nest filtert alle irrelevante frames eruit, zodat je niet uren naar een lege kamer of tuin hoeft te staren.

Nest Persoonsmeldingen

Met de Nest Persoonsmeldingen krijg je direct een melding van je app en camera zodra er een persoon in beeld gedetecteerd wordt. De camera maakt daarmee duidelijk onderscheid tussen ‘beweging’, zoals van huisdieren of waaiende bomen, en mensen.

Nest heeft de functie bovendien uitgerust met gezichtsherkenning, zodat je ook weet wie er voor de deur staat. Daarbij wordt gezichtsherkenningstechnologie van Google gebruikt. Ook kun je speciale waarschuwingen ontvangen als er specifieke mensen in beeld verschijnen.

Voor zowel Beeldlijn als Persoonsmeldingen is een abonnement op Nest Aware vereist. Wel kun je drie uur van je Beeldlijn-geschiedenis gratis terugkijken; voor meer zul je moeten betalen. Nest Aware is verkrijgbaar vanaf 10 euro per maand; voor dat bedrag slaat Nest automatisch tien dagen aan online video op.

Nest voor Android downloaden

Je kunt Nest gratis downloaden in de Play Store. Voor veel functies is wel een abonnement op Nest Aware vereist. De app werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer en vereist 37MB opslagruimte.

Download Nest in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu