NetaShare Beta: Google Reader-client voor Android

Wouter Nijsen
24 oktober 2009, 21:34
2 min leestijd
NetaShare Beta: Google Reader-client voor Android
Feeds main

In de Android Market zijn verschillende rss-readers te verkrijgen. Maar als je een client voor Google Reader zoekt die ook offline te gebruiken is, wordt je keuze behoorlijk kleiner. Naast het populaire NewsRob is er nu NetaShare Beta, een on- en offline client voor je Google Reader-account. De specificaties beloven veel goeds. Zo is er namelijk de mogelijkheid om automatisch je Google Reader-account te synchroniseren via een vooraf in te stellen interval, inclusief notificaties voor nieuwe items, mogelijkheid om autosync alleen via Wi-Fi te laten verlopen en het maximum aantal te downloaden nieuwsberichten in te stellen. Een handige opie is de mogelijkheid om in te stellen dat je doorgestuurd wordt naar de mobiele versie van een website als je een link in een feed selecteert, uiteraard alleen als die mobiele versie er inderdaad is. Al met al een aardige basis voor een Android Google Reader applicatie.

Lees verder na de advertentie.

Tot zover de theorie, helaas is de praktijk anders. Na het starten van NetaShare wordt gevraagd je Google Reader-gebruikersnaam en -wachtwoord in te vullen. Hierna begint de applicatie automatisch met het starten van de eerste synchronisatie. Nadat deze gereed is heb je toegang tot de instellingen, waar blijkt dat je maximaal 100 items per feed kunt synchroniseren. Dat zal voor een kleine groep gebruikers voldoende zijn, maar als ik niet een aantal keren per dag dag de feeds check, loopt het aantal nieuwe items tegen het einde van de dag al snel richting de 2500.

Het grootste probleem is echter dat er in de praktijk slechts tien (!) items per feed gesynchroniseerd worden. Dat is ronduit teleurstelllend en het maakt de applicatie zelfs onbruikbaar.

Het lezen van de feeds werkt overigens prettig. Zodra je een item opent heb je de mogelijkheid om onderin het leesscherm te swipen naar het volgende of vorige artikel. Hierdoor hoef je niet steeds terug naar het overzicht en dat werkt in de praktijk lekker snel. Het op de achtergrond synchroniseren is een aardige optie, echter zal dit het nodige van je accuuduur vergen. Daarnaast is het natuurlijk leuk dat een achtergrondsync alleen uitgevoerd wordt als Wi-Fi actief is. Het resultaat is echter dat zolang je toestel standby staat er helemaal niet gesynchroniseerd wordt omdat Wi-Fi dan immers ook niet actief is. NetaShare is nog in beta, en het is duidelijk dat er voor de ontwikkelaar voldoende werk aan de winkel is. Toch zelf proberen? Downloaden kan in de Android Market of door het scannen van de QR-code.

Video:

Via: NetaShare

Spotlights: Android, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's