Dit zijn de 3 beste Netflix-alternatieven voor je Android
Michel van 't Klaphek

Netflix

Gratis

Onze score

8,5

Netflix is niet naar iedereen zijn smaak. Voor die mensen zijn er gelukkig meer dan genoeg andere streamingdiensten. We hebben de drie beste Netflix-alternatieven op een rijtje gezet.

De beste Netflix-alternatieven

Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een abonnement op Netflix. De videostreamingdienst is daarmee heer en meester als het gaat om het on-demand kijken van films, series en documentaires. Er is echter meer dan genoeg aan te merken op de service. Het filmaanbod is beperkt en bovendien gedateerd, je moet soms lang wachten op nieuwe seizoenen van populaire series en ook is het lastig om nieuwe documentaires te ontdekken.

Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere videoservices op de markt. Daarom bespreken we de drie belangrijkste Netflix-alternatieven en lichten we de voor- en nadelen uit.

1. Amazon Prime: voor de serieliefhebbers

Toen Amazon Prime eind 2016 gelanceerd werd, was er vooral kritiek op het beperkte aanbod. Inmiddels is de situatie verbeterd en heeft Amazon een zeer degelijke collectie aan documentaires, films en series aangekocht.

Daarbovenop maakt men ook hoogwaardige, eigen producties. Voorbeelden zijn The Grand Tour – gemaakt door het team achter Top Gear – en The Looming Tower. Deze bekroonde serie vertelt het verhaal over de concurrentiestrijd tussen de CIA en FBI, de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Alhoewel het aanbod van Amazon Prime inmiddels op peil is, zijn een hoop titels wel (flink) gedateerd. Zodoende kom je genoeg topfilms tegen, maar zijn deze wel vaak vijf tot tien jaar oud.

Ook moet je er rekening mee houden dat niet elke documentaire, film en serie Nederlandse ondertiteling heeft. Hier hoef je je bij Netflix geen zorgen over te maken. Verder kun je video’s offline opslaan, zodat je ze bijvoorbeeld in de trein op je smartphone kunt kijken, zonder mobiele data te gebruiken.

Concluderend is Amazon Prime vooral leuk voor cinefielen die specifieke series willen kijken, of mensen die pas recentelijk zijn begonnen met films kijken en een hoop klassiekers nog moeten inhalen. De dienst kost 5,99 euro per maand en is daarmee goedkoper dan Netflix. Bovendien heb je een gratis proefperiode van 30 dagen en betaal je het eerste halfjaar maar 3,99 euro per maand.

Amazon Prime Video downloaden in Google Play (gratis)

2. Videoland: Nederlandse trots

Videoland is een project van RTL en daarom zitten liefhebbers van Nederlandse series goed bij deze streamingsdienst. Naast oude klassiekers als Baantjer, staan ook nieuwe seizoenen van hitseries, zoals Zwarte Tulp, direct in zijn geheel op Videoland. Qua aanbod is de videodienst een degelijke concurrent voor Netflix, al ontbreken de absolute ‘big budget’-producties natuurlijk wel.

Daartegenover staat een fijne app waarin je documentaires, films en series offline kunt opslaan, de mogelijkheid om vijf profielen met één account aan te maken. Daarnaast heeft Videoland een uitgebreide ‘kidsmodus’, waardoor je zeker weet dat je kinderen niet toevallig bij het erotiekaanbod uitkomen.

Videoland-Netflix-alternatieven

Al met al is Videoland een prima streamingsdienst, maar is het (met name internationale) aanbod minder dan bij Netflix. Echte seriekijkers zijn daarom beter op hun plek bij Netflix, terwijl Videoland zich overduidelijk meer op gezinnen richt en Nederlandse producties richt. De dienst kost 8,99 euro per maand met een gratis proefperiode van 14 dagen.

Videoland downloaden in Google Play (gratis)

3. NLZiet: geen films, wel televisie

NLZIET heeft een duidelijke doelgroep: liefhebbers van Nederlandse televisie. De dienst is namelijk opgezet door  de NPO, RTL en SBS. Het aanbod van al deze partijen is gebundeld in één app, waarbij de programma’s over twaalf zenders verdeeld worden.

Naast dat je live tv kunt kijken, is het ook mogelijk om programma’s terug te kijken. Tot slot kun je bij sommige series ook alvast afleveringen vooruitkijken. Dit is vaak mogelijk bij populaire programma’s, zoals Temptation Island.

NLZIET richt zich heel duidelijk op het aanbieden van tv-programma’s: films en series zijn niet aanwezig. Hiermee is de videodienst uniek in zijn soort, door het aanbod van zowel commerciële als publieke omroepen te bundelen in een programma.

De tv-streamingsdienst is vooral interessant voor mensen die de tv altijd hebben aanstaan, en graag programma’s vooruitkijken. Ook mensen die in het buitenland op vakantie gaan, maar toch Nederlandse tv willen kijken, komen bij NLZIET aan hun trekken. NLZIET kost 7,95 euro per maand en heeft een gratis proefperiode van een maand.

NLZIET downloaden in Google Play (gratis)

Kwestie van smaak

Amazon Prime moet het vooral hebben van haar exclusieve titels, Videoland is interessant voor liefhebbers van Nederlandse films en series en NLZIET heeft een duidelijke doelgroep door alleen tv uit te zenden. Het ligt er daarom met name aan naar wat je op zoek bent. De meeste mensen hoeven echter niet verder te kijken dan Netflix.

Lees meer over ons Entertainment-maandthema

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.