Dit zijn de 4 beste Netflix-alternatieven voor je Android
Michel van 't Klaphek

Netflix

Gratis

Onze score

8,5

Heb je Netflix uitgekeken, of vind je het aanbod maar niks? Android Planet zet de beste Netflix-alternatieven tegenover elkaar. Wat zijn de verschillen, hoe goed is het aanbod en hoeveel ben je maandelijks kwijt? Dit zijn de beste Netflix-alternatieven.

Netflix-alternatieven: een top 4

Een kwart van de Nederlandse huishoudens heeft een abonnement op Netflix. De videostreamingdienst is daarmee heer en meester als het gaat om het on-demand kijken van films, series en documentaires. Niet iedereen is echter onder de indruk van Netflix.

Sommigen vinden het aanbod beperkt of storen zich aan de soms lange wachttijden voor nieuwe seizoenen van populaire series. Ook de aanbevelingen van Netflix zijn niet altijd even sterk. Gelukkig zijn er meer dan genoeg andere streamingdiensten op de markt. Daarom bespreken we de 4 belangrijkste Netflix-alternatieven en lichten we de voor- en nadelen uit.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

1. Amazon Prime: voor de serieliefhebbers

Toen Amazon Prime eind 2016 gelanceerd werd was er veel kritiek op het beperkte aanbod. Inmiddels is de situatie verbeterd en heeft Amazon een zeer degelijke collectie aan documentaires, films en series samengesteld.

Daarbovenop maakt men ook hoogwaardige, eigen producties. Voorbeelden zijn The Grand Tour – gemaakt door het team achter Top Gear – en The Looming Tower. Deze bekroonde serie vertelt het verhaal over de concurrentiestrijd tussen de CIA en FBI, de Amerikaanse inlichtingendiensten. Alhoewel het aanbod van Amazon Prime inmiddels op peil is, zijn een hoop titels wel (flink) gedateerd. Zodoende kom je genoeg topfilms tegen, maar deze zijn wel vaak vijf tot tien jaar oud.

Netflix-alternatieven

Ook moet je er rekening mee houden dat niet elke documentaire, film en serie Nederlandse ondertiteling heeft. Hier hoef je je bij Netflix geen zorgen over te maken, omdat alles ondertiteld is. Ook bij Amazon Prime Video kun je content offline opslaan, zodat je films en series in de trein kunt kijken zonder actieve internetverbinding.

Al met al is Amazon Prime Video een prima streamingdienst voor cinefielen met een specifieke smaak. Ook mensen die nog een hoop films moeten inhalen zijn op hun plek bij dit Netflix-alternatief, want de dienst staat vol met klassiekers. Bovendien is Amazon Prime Video met zijn prijs van 5,99 euro per maand redelijk goedkoop. Bovendien betaal je het eerste halfjaar maar 3,99 euro per maand en krijg je de dienst 30 dagen kosteloos op proef. Het kan dus zeker geen kwaad om Amazon Prime Video een kans te geven.

Amazon Prime Video downloaden in de Play Store (gratis)

2. Videoland: Nederlandse trots

Videoland is een project van RTL en daarom zitten liefhebbers van Nederlandse series goed bij deze streamingsdienst. Naast oude klassiekers als Baantjer, staan ook nieuwe seizoenen van hitseries, zoals Zwarte Tulp, direct in zijn geheel op Videoland. Qua aanbod is de videodienst een degelijke concurrent voor Netflix, al ontbreken de absolute ‘big budget’-producties natuurlijk wel.

Daartegenover staat een fijne app waarin je documentaires, films en series offline kunt opslaan, de mogelijkheid om vijf profielen met één account aan te maken. Daarnaast heeft Videoland een uitgebreide ‘kidsmodus’, waardoor je zeker weet dat je kinderen niet toevallig bij het erotiekaanbod uitkomen. Bovendien heeft Videoland de rechten op populaire series als Temptation Island.

Netflix-alternatieven

Al met al is Videoland een prima streamingsdienst, maar is het (met name internationale) aanbod minder dan bij Netflix. Volgers van internationale drama’s zijn daarom beter op hun plek bij Netflix. Videoland is ideaal voor liefhebbers van Nederlandse producties, gezinnen en Temptation Island-volgers. De dienst kost 8,99 euro per maand, maar je kunt 14 dagen gratis uitproberen.

Videoland downloaden in de Play Store (gratis)

3. Disney Plus: Marvel, Pixar en meer

disney plus icoon

De rest van de wereld moet er nog even op wachten, maar Nederlanders kunnen al aan de slag met Disney Plus. De dienst moet zich in de komende maanden nog bewijzen, maar alle voortekenen wijzen erop dat Disney Plus een van de betere Netflix-alternatieven wordt. Dat heeft alles te maken met het aanbod. Disney Plus heeft namelijk het beste van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en meer in huis.

Liefhebbers van Iron Man, Guardians of the Galaxy, Star Wars en Pirates of the Caribbean komen daarom enkel bij Disney Plus aan hun trekken. Bovendien gaat het bedrijf net als Netflix eigen producties draaien, oftewel Disney Originals. Ook documentaires van National Geopgraphic verschijnen voortaan exclusief op Disney Plus.

disney plus

Verder lijkt de streamingdienst op de andere Netflix-alternatieven uit deze lijst. Zo zijn films en series offline te bewaren om zonder internetverbinding te kunnen kijken. Ook is het mogelijk om je account te delen met gezinsleden en kun je op vier schermen tegelijkertijd kijken. Ook heeft Disney Plus Chromecast-ondersteuning. De dienst is tot en met 12 november gratis te proberen, waarna je 6,99 euro per maand betaalt.

Download Disney Plus in de Play Store (gratis)

4. NLZiet: geen films, wel televisie

Toegegeven: NLZIET is technisch gezien geen Netflix-alternatief. De dienst biedt namelijk geen docu’s, films en series aan, maar tv-programma’s. Nederlandse tv-programma’s, om specifieke te zijn. De dienst is een gezamenlijk project van de NPO, RTL en SBS. Het aanbod van al deze uitzenders is gebundeld in één app, waarbij de programma’s over twaalf zenders verdeeld worden.

Naast live tv kun je met NLZIET ook programma’s terugkijken. Bij sommige series is het mogelijk om alvast een sneak peek te nemen en volgende afleveringen te kijken. NLZIET richt zich heel duidelijk op het aanbieden van tv-programma’s: films en series zijn niet aanwezig. Hiermee is de videodienst uniek in zijn soort, door het aanbod van zowel commerciële als publieke omroepen te bundelen in een programma.

Netflix-alternatieven

De tv-streamingsdienst is vooral interessant voor mensen die de tv altijd hebben aanstaan, en graag programma’s vooruitkijken. Ook mensen die in het buitenland op vakantie gaan, maar toch Nederlandse tv willen kijken, komen bij NLZIET aan hun trekken. NLZIET kost 7,95 euro per maand en heeft een gratis proefperiode van een maand. De dienst is daarmee wel relatief prijzig voor enkel tv-series, maar goedkoper dan losse abonnementen bij de NPO, RTL en SBS afnemen.

NLZIET downloaden in de Play Store (gratis)

Netflix-alternatieven: conclusie

Amazon Prime Video heeft een interessant aanbod voor de filmliefhebber. Videoland is vooral interessant voor liefhebbers van Nederlandse (reality) tv. Disney Plus is een van de nieuwe Netflix-alternatieven, maar mogelijk wel een van de meest veelbelovende. NLZIET zendt alleen televisieprogramma’s uit. Oftewel: er zijn genoeg streamingdiensten en er is voor ieder wat wils. Voor de meesten is er echter geen reden om Netflix op te zeggen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.