De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Netflix Android nu in Nederland beschikbaar

Redactie
11 september 2013, 7:53
2 min leestijd
Netflix Android nu in Nederland beschikbaar
netflix android

De ‘Spotify voor video’ is eindelijk in Nederland beschikbaar. Netflix is al een grote hit in de Verenigde Staten en nu ook voor Nederlandse gebruikers beschikbaar. De dienst biedt series en films aan voor 7,99 of 11,99 euro per maand voor abonnementen waarmee je respectievelijk 2 of 5 apparaten met Netflix kunt verbinden. Het huidige aanbod is redelijk aantrekkelijk, met series als Homeland, House of Cards, Californication, Orange is the New Black, Family Guy en Dexter. Ook is er Nederlandse content als De Heineken Ontvoering, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Alles Is Liefde en ook Gooische Vrouwen aanwezig.

Lees verder na de advertentie.

Netflix is niet alleen via een Android-app te benaderen. Dit gaat ook via de eigen website, en apps voor verschillende andere smartphones, spelcomputers en tablets. Nederlanders konden voorheen wel enigszins gebruikmaken van Netflix als ze de dienst benaderden via vpn-verbindingen die je daadwerkelijke locatie verbergen.

Netflix Android & kijken

BT1ZeUdIUAARf7A

Het wordt eveneens mogelijk om vanaf de Android-app van Netflix naar de Chromecast te streamen. Het is hierbij mogelijk om de tablet of smartphone als afstandsbediening te gebruiken. Je drukt via het toestel op een serie waarna deze op de tv gaat afspelen. Ook zijn er al een reeks apps voor gameconsoles als de PlayStation 3, Wii U, Wii en Xbox 360 aanwezig en is het mogelijk om Netflix via Smart TV’s en verschillende streaming media-spelers te bekijken. Deze werken veelal met de bijbehorende controller of afstandsbediening.

Netflix biedt daarnaast profielen aan waardoor het aanbod en de kijklijst van jij en jouw partner gescheiden worden gehouden. Een fijne functie. Het is daarnaast mogelijk om Netflix via je laptop op je tv te bekijken door middel van een hdmi-kabel.

De streaming videodienst is de eerste maand gratis uit te proberen. Hierdoor kun je zelf even het aanbod bekijken en uiteindelijk voor jezelf bepalen of Netflix de 7,99 of 11,99 euro waard is.

Download: Netflix (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu