De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix blokkeert rootgebruikers van downloaden app

Erwin Vogelaar
14 mei 2017, 15:26
2 min leestijd
Netflix blokkeert rootgebruikers van downloaden app

Netflix blokkeert rootgebruikers van het downloaden van de app in de Play Store. De app zelf lijkt nog wel gewoon te werken.

Lees verder na de advertentie.

Netflix blokkeert rootgebruikers

Video-dienst Netflix heeft in een opvallende zet rootgebruikers geblokkeerd van de app. Specifiek is het niet meer mogelijk om met een geroot toestel de app te downloaden in de Play Store. Zoek je toch met een geroot toestel naar Netflix, dan staat de app niet meer tussen de zoekresultaten. Ga je direct naar de app-pagina, dan krijg je de melding dat het toestel niet compatibel is met de app.

netflix blokkeert rootgebruikers

Netflix stelt dat het voor de beveiliging is overgegaan op het door Google geleverde Widevine DRM. Daarom zullen toestellen die niet door Google zijn gecertificeerd of die zijn aangepast, niet meer werken met de nieuwste versie van de app. Netflix volgt enkele andere populaire Android-apps die rootgebruikers blokkeren. Eerder hebben Snapchat en Pokémon Go al deze actie ondernomen. Het gebeurt niet vaak dat populaire apps op blokkeren overgaan, omdat op deze manier een hoop potentiële klanten worden verbannen.

Android-gebruikers kunnen hun toestel rooten om zo meer mogelijkheden te krijgen. Door een toestel te rooten krijg je namelijk meer rechten over wat je met een smartphone kunt doen. Lees ons dossier over rooten voor meer informatie.

Toch Netflix-updates krijgen op een geroot toestel

Opvallend is dat de app van Netflix nog wel gewoon werkt op een toestel dat door Widevine als onveilig wordt beschouwd. Download je de app via een andere weg als apk-bestand, dan werkt Netflix ook op een geroot toestel.

Het is via website APKMirror ook mogelijk om updates te ontvangen via de app Pushbullet. Hiervoor druk je op de Netflix-pagina van APKMirror op de Pushbullet-knop rechtsboven. Zo krijg je de nieuwste versies van Netflix aangeboden zonder de Play Store.

→ Lees ook: Dit zijn onze 5 Netflix-tips van april 2017

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu