Netflix-concurrent WappZapp krijgt op 1 april Chromecast-ondersteuning

Gijs Ettes
7 maart 2014, 14:17
1 min leestijd
Netflix-concurrent WappZapp krijgt op 1 april Chromecast-ondersteuning
WappZapp Plus Netflix-concurrent

De WappZapp-app wordt op 1 april, als de Plus-abonnementservice van de videodienst live gaat, voorzien van Chromecast-ondersteuning. Dat geeft mede-oprichter Colin Ellis aan in gesprek met AndroidPlanet. WappZapp Plus is te gebruiken vanuit de huidige Wappzapp-app, die momenteel zo’n 500.000 gebruikers kent. Vanaf volgende maand kun je met de video-app ruim 1500 bekende films, (Europese) series en documentaires naar je tv streamen middels de Chromecast. “En hetzelfde geldt voor Apple TV. Vanuit de app kun je gemakkelijk kiezen waar je de desbetreffende film of serie naartoe wilt streamen. De beeldkwaliteit is in principe altijd full-hd”, aldus Ellis.

Ellis geeft toe dat WappZapp Plus veelvuldig is vergeleken met Netflix, maar de videodienst heeft de ambitie om zich te onderscheiden met een kwalitatief goede collectie van Europese en Nederlandse films en series. “De rechten voor Amerikaanse series verkrijgen is vooralsnog lastig, aangezien Netflix een groot gedeelte heeft opgekocht. Maar wij bieden liever een diverser aanbod met ook kleinere (filmhuis)films en kwalitatief hoogwaardige documentaires.”

Lees verder na de advertentie.

Netflix-concurrent WappZapp onderscheidt zich volgens Ellis met een verrassender aanbod en betere aanbevelingen. “WappZapp Plus richt zich op een doelgroep die breed geïnteresseerd is en geeft aanbevelingen op basis van tips van vrienden, de redactie, jouw eigen voorkeuren en je kijkgeschiedenis.” Daarnaast kunnen gebruikers kanalen volgen om zo de app zelf vorm te geven.

Een van de investeerders van de videodienst is Sanoma, maar het bedrijf is volgens Ellis niet hoofdaandeelhouder. “Wij zijn de baas en onder andere verantwoordelijk voor de techniek en onderhandelingen met filmdistributeurs.”

Download: WappZapp.TV – tv films series (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu