De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo kun je data besparen met de Netflix Android-app

Wouter Nijsen
5 mei 2016, 19:24
1 min leestijd
Zo kun je data besparen met de Netflix Android-app

De officiële Netflix-app voor Android heeft een fijne update gekregen. Het is nu mogelijk om te voorkomen dat je over je datalimiet gaat, door de instellingen van de app in te duiken.

Lees verder na de advertentie.

Netflix data besparen

Netflix data

Sommige gebruikers konden enkele weken geleden al aan de slag met de nieuwe functie, maar nu kan iedereen het mobiele dataverbruik van de Netflix-app bepalen. De update is vooral handig voor gebruikers die graag  onderweg met Netflix naar een film of televisieserie kijken. Doorloop de volgende stappen om de databesparingfunctie in te schakelen.

  1. Open de Netflix-app en tik op het hamburgermenu linksboven;
  2. Veeg naar onderen en kies voor ‘App-instellingen’;
  3. Druk op ‘Mobiel dataverbruik’ en kies een instelling.

Naast een automatische modus kun je dus ook handmatig een instelling selecteren. Kies je voor `Laag`, dan kijk je volgens Netflix zo`n vier uur lang naar films en tv-series met 1GB aan data. Bij `Normaal` en `Hoog` kijk je respectievelijk twee en één uur per GB, waar de beeldkwaliteit van de stream dan automatisch aan wordt aangepast.

Ook is er een Unlimited-modus, die eigenlijk alleen geschikt is als je over een flinke databundel beschikt. Wil je dat de Netflix-app helemaal niet via je mobiele internetverbinding kan streamen, dan kies je voor `Uit`. De app werkt dan alleen wanneer je verbonden bent met wifi.

Netflix voor Android downloaden

De nieuwste versie van de Netflix-app is via onderstaande link te downloaden. De app is 16MB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.4 (KitKat) of hoger.

Download Netflix  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's