Met FAST van Netflix test je de internetsnelheid op je Android
Wouter Nijsen
netflix fast

Netflix FAST

Gratis

Onze score

7

Met FAST, de nieuwe app van Netflix, kun je je internetsnelheid testen op je Android-toestel. De app werkt goed en steekt simpel in elkaar. Lees in dit artikel meer over de Netflix FAST-app.

Zo werkt Netflix FAST

Netflix introduceerde in mei met Fast.com een simpeler alternatief voor Speedtest.net, waarmee je dus je internetsnelheid kunt checken. De dienst van Netflix werkte al prima op mobiele apparaten, maar nu is er ook een officiële Android-app uitgebracht.

Je internetsnelheid wordt direct gemeten zodra je de app opstart, en verder zijn er maar twee knopjes aanwezig. Hiermee kun je de internetsnelheidsheid nog een keer uitvoeren of de resultaten vergelijken op Speedtest.net.

netflix fast

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Overigens wordt alleen de downloadsnelheid getest, omdat dat volgens Netflix de manier is waarop de meeste gebruikers het internet gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het streamen van video’s, films en tv-series en het laden van webpagina’s.

De Netflix FAST-app is via onderstaande link gratis te downloaden. De app werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download de Netflix FAST-app in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.