De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met FAST van Netflix test je de internetsnelheid op je Android

Wouter Nijsen
10 augustus 2016, 12:42
1 min leestijd
Met FAST van Netflix test je de internetsnelheid op je Android

Met FAST, de nieuwe app van Netflix, kun je je internetsnelheid testen op je Android-toestel. De app werkt goed en steekt simpel in elkaar. Lees in dit artikel meer over de Netflix FAST-app.

Zo werkt Netflix FAST

Netflix introduceerde in mei met Fast.com een simpeler alternatief voor Speedtest.net, waarmee je dus je internetsnelheid kunt checken. De dienst van Netflix werkte al prima op mobiele apparaten, maar nu is er ook een officiële Android-app uitgebracht.

Je internetsnelheid wordt direct gemeten zodra je de app opstart, en verder zijn er maar twee knopjes aanwezig. Hiermee kun je de internetsnelheidsheid nog een keer uitvoeren of de resultaten vergelijken op Speedtest.net.

netflix fast

Overigens wordt alleen de downloadsnelheid getest, omdat dat volgens Netflix de manier is waarop de meeste gebruikers het internet gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het streamen van video’s, films en tv-series en het laden van webpagina’s.

De Netflix FAST-app is via onderstaande link gratis te downloaden. De app werkt op alle apparaten met Android 4.0 of hoger.

Download de Netflix FAST-app in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu