Netflix-app laat je nu downloads opslaan op geheugenkaart

Netflix

Gratis

Onze score

9

Met de Netflix-app kun je nu gedownloade films en series op je geheugenkaart opslaan. Eerder zette de app automatisch gedownloade bestanden op de interne opslag.

Netflix geheugenkaart

In de instellingen van de Netflix-app is een optie verschenen waarmee je kunt kiezen waar je je gedownloade video’s op wil slaan. Je kunt zo aangeven of je films en series op je interne opslaggeheugen belanden, of dat Netflix de bestanden op de geheugenkaart van je smartphone zet. Dit is vooral handig als je een grote geheugenkaart hebt, maar relatief weinig intern geheugen tot je beschikking hebt.

Volgens Netflix is de functie om bestanden op je geheugenkaart op te slaan niet op alle toestellen beschikbaar. Naast het feit dat telefoons zonder geheugenkaart er niets aan hebben, kan het dus zijn dat jouw toestel niet wordt ondersteund.

netflix geheugenkaart

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Netflix bracht eerder al een update uit waarmee je offline series en films kan kijken. Door van tevoren je favoriete video’s te downloaden, kun je op deze manier in het vliegtuig of in de trein films en series kijken. Hier heb je op het moment van kijken geen internetverbinding voor nodig. Video’s van standaardkwaliteit nemen ongeveer 250MB in beslag, terwijl materiaal van hoge kwaliteit 900MB per item vereist.

Niet alle films en series zijn offline beschikbaar te maken. Dit hangt af van de licenties die rechthebbenden met Netflix hebben afgesloten. Op termijn zal dit aanbod toenemen, maar het kan voor nu zo zijn dat jouw favoriete series of films nog niet offline te bekijken zijn. Ook verschilt het per titel hoe lang je de download op je toestel mag hebben.

Netflix voor Android downloaden

Netflix is gratis te downloaden uit de Play Store via onderstaande link. Je hebt wel een maandelijks abonnement nodig om te kunnen kijken, vanaf 7,99 euro per maand.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.