Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Netflix verhoogt abonnementsprijzen: dit is waarom

Thomas Haenen
6 oktober 2017, 11:30
2 min leestijd
Netflix verhoogt abonnementsprijzen: dit is waarom

Vanaf 19 oktober stijgt de maandprijs van een Netflix-abonnement. Dit is waarom je straks meer betaalt voor Stranger Things, The Crown en andere series van de streamingdienst.

Lees verder na de advertentie.

Netflix hogere maandprijs vanaf 19 oktober

De prijs van een Netflix-abonnement stijgt met één tot twee euro per maand. Het standaardabonnement kost vanaf 19 oktober 11 euro per maand, terwijl het Premium-abonnement straks 14 euro per maand kost. Met die laatste variant kun je op vier schermen tegelijk kijken, en krijg je toegang tot 4K-streams. De prijs van het goedkoopste Netflix-abonnement blijft 8 euro per maand, al kun je daarmee op slechts één scherm tegelijk kijken.

Als je een Netflix-klant bent, kun je vanaf 19 oktober een mailtje verwachten dat je over de hogere tarieven informeert. Vervolgens heb je een maand om in te stemmen met de hogere tarieven. Ga je niet akkoord, dan wordt je abonnement automatisch opgezegd.

smartphoneverslaving

Het is de derde prijsverhoging van Netflix in drie jaar tijd. In 2014 betaalden nieuwe gebruikers nog 7,99 euro per maand. Sindsdien heeft Netflix de prijs al twee keer met een euro verhoogd. Bij voorgaande prijsverhogingen konden bestaande gebruikers hun huidige tarieven behouden, nu moet iedereen direct meer betalen.

→ Lees ook: dit zijn onze 5 Netflix-tips van september 2017

Meer geld voor meer Netflix Originals

Met de nieuwe abonnementsprijzen hoopt Netflix zijn groeiende aanbod te bekostigen. De streamingdienst geeft inmiddels zes miljard dollar per jaar uit aan de productie van Netflix Originals-series en -films. De verwachting is dat die kosten de komende jaren verder groeien, nu Amazon, Hulu en ook Apple ook flink investeren in eigen producties. Aandeelhouders zijn in ieder geval te spreken over de hogere maandprijzen. Kort na de aankondiging steeg het aandeel Netflix met ruim 5 procent.

Inmiddels brengt Netflix haast wekelijks nieuwe Originals uit. Daaronder vallen populaire series als Stranger Things, House of Cards, Terrace House en Narcos. Daarmee hoopt het bedrijf zich te onderscheiden van andere streamingdiensten, die tot nu toe de focus vooral leggen op bestaande series. In het afgelopen jaar heeft Netflix vooral zijn aanbod van internationale series uitgebreid, al is er nog altijd geen Nederlandse Netflix Original in ontwikkeling.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu