De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Weet je niet wat je wil kijken op Netflix? Zo werkt ‘Iets afspelen’

Wouter Nijsen
5 oktober 2021, 16:38
2 min leestijd
Weet je niet wat je wil kijken op Netflix? Zo werkt ‘Iets afspelen’

Je hebt vast wel eens last van keuzestress zodra je Netflix opstart. Met de nieuwe ‘Iets afspelen’-functie, die nu beschikbaar is voor Android-gebruikers, kiest de dienst zelf iets om te kijken.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Netflix ‘Iets afspelen’

De ‘Iets afspelen’-functie, die je kan zien als een soort shuffleknop voor Netflix, werd al een tijdje getest en is nu beschikbaar voor Android-gebruikers. Het werkt simpel: in de app zie je onderin een nieuwe knop, die je kan indrukken als je echt niet weet wat je wil kijken. Niet zo gek, want waarschijnlijk heb je nog een hele kijklijst met films en series die je nog moet zien.

Met de shuffleknop kiest Netflix automatisch iets voor je. Hierbij kijkt de streamingdienst naar je kijkgeschiedenis, voorkeuren en de films en series die je hebt opgeslagen. Ook content die je nog niet helemaal hebt afgekeken, wordt in ‘Iets afspelen’ meegenomen. Als je niet tevreden bent over de film of serie die Netflix je voorschotelt, kun je tijdens het afspelen simpelweg op ‘Speel iets anders af’ aan de rechterkant tikken.

netflix iets afspelen

De ‘Iets afspelen’-knop zie je automatisch in de Netflix Android-app verschijnen, al kan het zijn dat je nog eventjes moet wachten. Heb je net een Netflix-abonnement afgesloten, dan krijg je de nieuwe knop pas na een maand te zien. Netflix heeft namelijk eventjes de tijd nodig om erachter te komen waar jij (niet) graag naar kijkt, zodat het goede suggesties kan geven.

Heb jij de ‘Iets afspelen’-functie al gezien en/of geprobeerd? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Meer over Netflix

Een tijdje geleden maakte Netflix nog een handige feature beschikbaar: gedeeltelijke downloads. Hierdoor kun je films en series alvast kijken terwijl Netflix aan het downloaden is. De streamingdienst biedt bij veel titels de optie om ze voor offline gebruik op te slaan. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een slechte internetverbinding hebt, of jezelf een paar uurtjes in het vliegtuig moet vermaken.

Wist je trouwens dat er verschillende apps voor Android zijn die Netflix nog beter en leuker maken? Check daarvoor het overzicht.

Netflix

Netflix, Inc.

Gratis via Google Play
Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu