Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Download: Netflix-app voor Android met nieuw uiterlijk

Wouter Nijsen
5 april 2018, 15:08
1 min leestijd
Download: Netflix-app voor Android met nieuw uiterlijk

Een update voor de Android-app van Netflix zorgt ervoor dat de applicatie makkelijker te bedienen is op smartphones met grote schermen. De nieuwste update voor Netflix is binnenkort waarschijnlijk voor iedereen beschikbaar, maar je kunt hem nu al handmatige downloaden en installeren.

Nieuwe Netflix-interface in Android-app

De veranderingen van de nieuwste versie van de Netflix-app zijn niet enorm groot, maar wel handig. Het hamburgermenu, dat je voorheen opende door op het knopje linksboven te tikken, is vervangen door een navigatiebalk onderin. Daar vind je knopjes voor de onderdelen ‘Homepagina’, ‘Zoeken’, ‘Downloads’ en ‘Meer’.

Dat de knopjes nu onderaan zitten is handiger, aangezien smartphoneschermen groter, maar (door de beeldverhouding van 18 bij 9) vooral langer worden. Hierdoor kun je de Netflix-app toch makkelijk met één hand blijven bedienen.

Deze voorlopige versie van de app wordt al een tijdje getest onder een select groepje gebruikers, en is waarschijnlijk later voor iedereen beschikbaar. Kun je niet wachten, dan kun je het nieuwe design ook handmatig installeren. Daarvoor moet je het apk-bestand downloaden via APK Mirror en installeren op je eigen toestel. Check hiervoor onze gids over het installeren van apk-bestanden voor instructies.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Check ook onze Netflix-tips

Maandelijks zetten we op Android Planet een aantal Netflix-tips voor je op een rijtje, zodat je altijd wat te kijken hebt. Vorige maand bespraken we onder meer de film Annihilation en de toffe Belgische serie Tabula Rasa. Hieronder vind je een overzicht met Netflix-tips van de afgelopen maanden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu