Zo kun je offline Netflix kijken

Thomas Haenen
30 november 2016, 15:32
2 min leestijd
Zo kun je offline Netflix kijken

Eindelijk: Netflix krijgt een offlinemodus. Zo kun je ook onderweg, zonder een internetverbinding, van je favoriete series genieten.

Lees verder na de advertentie.

Netflix offline kijken

Het heeft even geduurd, maar de offlinemodus van Netflix wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold. De streamingdienst heeft in het verleden vaker aangegeven aan een offline optie te werken maar heeft deze zojuist eindelijk gelanceerd. Netflix offline kijken kan straks op elke smartphone of tablet waar de Android-app op werkt, aldus het bedrijf.

Er kleven overigens wel enkele beperkingen aan het aanbod. Vooralsnog kun je slechts een handjevol Netflix-series downloaden en offline kijken. Onder andere Orange is the New Black, The Crown en Narcos behoren tot de eerste groep. Het aanbod wordt de komende weken uitgebreid, al geeft Netflix geen indicatie over hoe breed dat aanbod precies gaat worden.

De offline selectie van Netflix lijkt vooralsnog wat beperkt en willekeurig. Zo zijn nog lang niet alle series en films offline te kijken, terwijl ook niet alle Netflix Originals offline beschikbaar zijn. Netflix zegt het aanbod de komende maanden geleidelijk uit te breiden. Op de vraag hoe breed het aanbod uiteindelijk wordt hebben we nog geen reactie gehad van Netflix Nederland.

Volgens een klantenservicemedewerker wordt het aanbod voornamelijk bepaald door de licenties die Netflix heeft afgesloten bij rechthebbenden. Het bedrijf zegt dat consumenten die specifieke films of series missen dat kunnen doorgeven via een formulier op de site van Netflix.

Zo kijk je Netflix offline

Om Netflix offline te kijken, volg je onderstaande instructies.

  1. Kies in het zijmenu voor ‘Beschikbaar voor Download’ om alle programma’s te zien die je offline kunt kijken. Staat die optie er nog niet tussen? Zorg dat je de nieuwste versie van Netflix hebt. Het kan even duren voor de optie voor iedereen beschikbaar is.
  2. Kies de titel die je offline wil kijken. Vervolgens staat er een klein downloadicoontje naast de film. Druk daarop om te downloaden. Bij series met meerdere afleveringen staat het downloadicoontje naast de individuele afleveringen.
  3. Als de download voltooid is, kun je hem terugvinden onder ‘Mijn Downloads’. Na afloop kun je de serie of film daar ook weer verwijderen.
  4. Videokwaliteit aanpassen? Daarvoor ga je naar de instellingen. Onder ‘App Instellingen’ kies je voor ‘Downloads’ en vervolgens ‘Videokwaliteit’. Daar kun je kiezen tussen ‘Standaard’ of ‘Hoger’.

Zo groot is een download op Netflix

Welke videokwaliteit je ook kiest, Netflix weet de hoeveelheid opslagruimte die vereist is relatief beperkt te houden. Een serie van een uur heeft ongeveer 250MB opslagruimte nodig op standaardkwaliteit, op hoge kwaliteit is zo’n 900 MB vereist.

Netflix-app downloaden

Je kunt Netflix gratis downloaden in de Play Store via onderstaande link. Vervolgens heb je wel een maandelijks abonnement nodig om te streamen, verkrijgbaar vanaf 7,99 euro per maand. De app werkt op vrijwel elke versie van Android.

Download Netflix in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu