De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Netflix super hd nu voor Android beschikbaar

Redactie
27 september 2013, 14:22
2 min leestijd
Netflix super hd nu voor Android beschikbaar
netflix

Het nieuwe Netflix super hd is vanaf nu beschikbaar voor Android. Dat maakt de videostreamingdienst bekend op zijn blog. De nieuwe maximale bandbreedte betekent dat Netflix-gebruikers series en films in hogere kwaliteit kunnen afspelen. Netflix noemt de nieuwe bandbreedte van 7Mbps – voorheen was het 5Mbps – ‘super hd’. Hoewel je dit met een korrel zout kunt nemen, is de verhoging van de beeldkwaliteit een fijne geste van Netflix. In Netflix voor Android bespreken we alles wat je moet weten over de videostreamingdienst voor Android-gebruikers.

Na de update voor Netflix kunnen ook gebruikers die niet lid zijn van providers die niet rechtstreeks `peeren` met Netflix gebruikmaken van een maximale bandbreedte van 7Mbps. Dit zijn dus onder andere Nederlandse providers en bijbehorende Android-apps. Het is daarbij niet nodig om de Android-app van Netflix up te daten: de nieuwe bandbreedte wordt in het systeem van Netflix doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

Netflix abonnement

netflix

Een abonnement op Netflix kost je standaard 7,99 euro per maand. Je kunt de online videostreamingdienst wel een maandje gratis uitproberen. Voor die 7,99 euro kun je Netflix op twee verschillende apparaten tegelijkertijd gebruiken. Vind je dat te weinig, dan kun je er ook voor kiezen om 11,99 euro per maand te betalen. Dan is Netflix op vier verschillende apparaten tegelijkertijd te raadplegen.

Netflix heeft in ieder land andere deals en bevat daarom in ieder land andere tv-series en films. In totaal zijn er 74 Nederlandse films te vinden en 221 tv-series, waarbij het gaat om internationale, Nederlandse en zelfs kinderseries. Ook zijn er cabaretshows aanwezig. Verder zijn er ook nog een flink aantal Engelstalige films te vinden, mocht je de Nederlandse content zat zijn.

Netflix downloaden

Netflix is niet alleen via een Android-app te benaderen. Dit gaat ook via de eigen website, en apps voor verschillende andere smartphones, spelcomputers en tablets. Een fijne manier om Netflix te gebruiken is in combinatie met een Chromecast.

De Netflix Android app is hieronder gratis te downloaden.

Download: Netflix (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu