Netflix update verbetert schermindeling bij streamen naar de Chromecast

Wouter Nijsen
8 april 2014, 19:12
1 min leestijd
Netflix update verbetert schermindeling bij streamen naar de Chromecast
netflix android

Wanneer je via de Netflix Android-app series en films naar de  Chromecast streamt, is het mogelijk om de tablet of smartphone als afstandsbediening te gebruiken. Het design van dit `tweede scherm` is dinsdag dankzij een Netflix update op de schop gegaan. De nieuwe schermindeling moet tijdens het navigeren meer rust geven. Voorheen was de interface gevuld met achtergronden die aansloten op de betreffende film of serie.

De gebruiker ziet nu op zijn tweede scherm – dus op zijn Android-smartphone of tablet – een interface met kleinere cover-afbeeldingen in plaats van achtergronden die het hele scherm vullen. Verder is de bediening bij het terug- en vooruitspoelen veranderd. Zo spoelt de rewindbutton nu dertig seconden terug in plaats van tien.

Lees verder na de advertentie.

Netflix update maakt menu overzichtelijker

Netflix update

De Chromecast-app is aangepast met het oog op je Android-toestel, die nu beter als afstandbediening moet fungeren. Covers van een film of serie worden voortaan in boxcover-formaat getoond, waardoor ze minder afleiden.

De Netflix update maakt het verder mogelijk om films of afleveringen niet mee te nemen in je Netflix-activiteiten. Niet iedereen hoeft ten slotte te zien dat je met je nichtje hebt ‘meegekeken’ naar de nieuwste Barbie-film. Verder is het op het tweede scherm voortaan makkelijker om een taal en ondertiteling te kiezen. Ook is de knop voor het beoordelen van een film of serie prominenter aanwezig.

Streamingdienst Netflix is sinds de herfst van 2013 beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Voor 7,99 euro per maand kun je onbeperkt series en films kijken. Voor meer informatie over de Netflix Android-app  kun je ons overzichtsartikel raadplegen.

Download Netflix voor Android

Je kunt de Netflix installeren via onderstaande link. De vorige Netflix update dateert van vorig jaar en introduceerde onder andere ondersteuning voor profielen.

Download: Netflix (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu