Netfront Life Screen: maak een carrousel van je Android-homescreen

Wouter Nijsen
30 november 2010, 10:53
2 min leestijd
Netfront Life Screen: maak een carrousel van je Android-homescreen
Netfront Live Screen App Cube

NetFront Life Screen is een nieuwe homescreen-vervanger voor je Android-telefoon. Is er nog ruimte voor nog een nieuwe homescreen-app naast de al bestaande zoals bijvoorbeeld ADW Launcher, Launcher Pro Plus, en Open Home? Volgens /netfront in ieder geval wel. Life Screen is dan ook niet te vergelijken met de al bestaande homescreen-vervangers. Met deze app verander je het homescreen van je Android-telefoon in een soort carrousel, of draaimolen, waarin sociale netwerken en een snelle toegang tot bookmarks en apps centraal staat.

Lees verder na de advertentie.

Met behulp van de slider onderin het scherm activeer je de zogenaamde “Quickview-optie” en kun je de carrousel laten draaien waardoor je snel kunt schakelen tussen bijvoorbeeld je Twitter-feed, Facebook of bookmarks. Naast ondermeer je sociale contacten kun je op dezelfde manier toegang krijgen tot standaard apps van je Android-telefoon zoals je telefoonboek, kalender of de YouTube-app.

Netfront Live Screen

Via de “App Cube Launcher” heb je toegang tot alle apps die je op je Android-telefoon geïnstalleerd hebt. Alle apps worden op alfabetische volgorde weergegeven binnen een 3D-kubus waarbij elke zijde van de kubus een aantal apps weergeeft. De “App Cube Launcher” is op te roepen door een swipe van links naar rechts ergens in het Quickview-deel van je homescreen. Wanneer je een bepaalde app veel gebruikt kun je deze toevoegen aan de carrousel zodat je een lijst krijgt van apps die snel toegankelijk zijn. in het bovenste deel van het scherm is overigens ruimte vrij om je favoriete widgets te plaatsen, zoals bijvoorbeeld het weerbericht.

Een korte test van Netfront Life Screen op de Samsung Galaxy S leert dat het een homescreen-vervanger is die in eerste instantie een beetje onwennig overkomt, je hebt vooral de neiging om te snel door de carrousel te willen scrollen. Hierdoor lijkt Life Screen af en toe even te haperen. Wanneer je echter doorkrijgt wat de optimale snelheid is om de carrousel te bedienen blijkt deze prima te werken. Ook het scrollen door bijvoorbeeld je Twitterfeed of agenda gaat eenvoudig, snel en soepel. Het enige, en wellicht grootste nadeel, van Life Screen is dat je weliswaar al je Twitter en Facebook berichten kunt lezen maar niet direct kunt beantwoorden of een status-update posten. hiervoor wordt namelijk de mobiele website van één van beide netwerken geopend en dat werkt niet prettig. Gevolg is dat je dus al snel weer gebruik zult gaan maken van een specifieke Twitter of Facebook-app waardoor Life Screen een groot deel van zijn bestaansrecht op je Android-telefoon zal verliezen.

Zelf proberen kan door Netfront Life Screen gratis te downloaden middels het scannen van de QR-code of door deze link met je Android-telefoon te selecteren.

Meer informatie over Life Screen vind je op de website van ontwikkelaar Acces

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu