De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Pas notificaties naar eigen smaak aan met Nevolution

Jarno Stinissen
29 april 2016, 15:44
2 min leestijd
Pas notificaties naar eigen smaak aan met Nevolution

Android heeft zijn eigen manier van notificaties tonen, waardoor niet altijd alle inkomende berichten te lezen zijn, of het scherm overvol staat met  meldingen. Met Nevolution kun je deze zonder je toestel te rooten aanpassen.

Lees verder na de advertentie.

Nevolution als persoonlijke assistent

Veel Android-gebruikers herkennen vaak hun apps  aan de manier waarop die notificaties weergeven. Er zijn genoeg applicaties die op een overzichtelijke manier meldingen weergeven, maar een WhatsApp knipt bijvoorbeeld zinnen af wanneer je meerdere berichtjes binnenkrijgt. Ontwikkelaar Oasis Feng, bekend van de energiebesparende Greenify-app, springt hierop in met Nevolution. Met deze app richt je inkomende meldingen in naar jouw persoonlijke voorkeur.

Het is verstandig om goed de tutorial  van Nevolution  te volgen. Allereerst moet je de app toestemming geven om meldingen te mogen lezen. De app wacht daarna op notificaties die binnenkomen. Aan de hand van de ingekomen meldingen toont  de applicatie  wat je qua uiterlijk kunt veranderen aan deze berichten.

Zo kun je  berichten bundelen in een notificatie die zichtbaar wordt bij het indrukken ervan, is er een No Heads-up-feature waardoor je geen notificaties van de geselecteerde app op je notificatiebalk ziet, een Elastic-functie om afgeknipte berichten van bijvoorbeeld chatdiensten volledig te tonen, en de optie om meerdere meldingen van één app als een soort boodschappenlijstje te tonen.

Houd er rekening mee dat de app in de bètafase zit en nog niet bij alle applicaties goed werkt. Nevolution  is vooral handig bij berichtendiensten die zinnen afknippen of de notificatiebalk over laten lopen met allemaal aparte meldingen. Wel is het fijn dat je Nevolution gratis kunt downloaden en je toestel niet hoeft te rooten. Daarmee kun je de app gemakkelijk  een keer proberen.

Nevolution downloaden

De applicatie  is via onderstaande link te downloaden in Google Play. Nevolution  werkt op Android 4.3 of hoger en vereist 1,5MB aan vrije opslag.

Download Nevolution in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu