De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

News Republic: uitgebreide en slimme nieuws-app voor Android

Wouter Nijsen
7 februari 2011, 13:03
3 min leestijd
News Republic: uitgebreide en slimme nieuws-app voor Android
Icone newsRepublic_Android

News Republic is een Android-app die bij uitstek geschikt is wanneer je geïnteresseerd bent in internationaal nieuws en je up-to-date wilt bijven bij belangrijke gebeurtenissen. News Republic presenteert je de headlines maar je kunt ook je eigen nieuwsfilters aanmaken, zodat je alleen bepaalde onderwerpen te zien krijgt. Voor het verzamelen van het nieuws maakt News Republic ondermeer gebruik van de berichtgeving van Associated Press, Reuters Business News, AFP – Agence France-Presse, WENN – World Entertainment News, ITN – Independent Television News, BNO – Breaking News Wire en PR Newswire.

Wanneer je News Republic opent start de app automatisch met de “Top Stories”. Hier vind je al je al het belangrijke wereldnieuws maar ook berichten over sport, technologie en beroemdheden. Onder in het scherm vind je de knop “My News” die deze app interessant maakt. Hier kun je namelijk je eigen nieuwsfilter instellen door te zoeken op een bepaald onderwerp zoals bijvoorbeeld “Android” die je vervolgens als favoriet kunt opslaan in het “My News” scherm. Je eigen onderwerpen worden netjes als thumbnails weergegeven zodat je elk onderwerp apart kunt lezen. Daarnaast is het tevens mogelijk om via “All my news” een feed te lezen van al je persoonlijke nieuws gesorteerd op datum.

Lees verder na de advertentie.

News Republic_top-stories_Android
News Republic_widgets_Android

Een andere aardige optie van News Republic is de mogelijkheid om vanuit een artikel te zoeken op gerelateerd nieuws. Dit doe je door op de rode “N” boven in het scherm te tikken. Vervolgens presenteert de app je een lijstje met aanverwante onderwerpen. Wanneer je bijvoorbeeld een artikel over Android leest dan krijg je een lijstje te zien met ondermeer Google, Mobile Phone, iPhone, Operating System en Smartphone. Selecteer één van de onderwerpen en je krijgt alle relevante nieuws te zien dat in deze categorie valt. Als laatste kun je ook hiervan weer een favoriet aanmaken. Zie je een leuk artikel dat je liever op een later tijdstip leest dan kun je deze opslaan waardoor het off-line beschikbaar komt. Zoals bijna gebruikelijk kun je ook binnen deze app de artikelen delen met je vrienden via Email, Facebook en Twitter. Voor elke nieuwsfeed kun je een widget op je homescreen zetten die echter weinig toevoegt aangezien je dan handmatig door de nieuwsberichten moet scrollen.

News Republic_search_Android
News Republic_cloud_Android

Wil je zeker weten dat je geen enkel belangrijk nieuws bericht mist dan kun je een aantal notificaties instellen. Dit kan voor de standaard “Top Stories” maar ook voor je eigenhandig aangemaakte nieuwsfeeds. Het spreekt voor zich dat er dan op gezette tijden een verbinding met het internet gemaakt wordt wat een nadelig effect kan hebben op de accuduur van je Android-telefoon of tablet.

News Republic zit goed in elkaar en is mooi vormgegeven. Vooral het zoeken op onderwerp en de suggesties die de app geeft zijn prettig voor de echte nieuwsjunks. Zowel op een Android-tablet als een Android-telefoon is News Republic een bruikbare app, al zal het duidelijk zijn dat het riantere scherm van een tablet prettiger is bij het lezen van veel nieuwsberichten. Downloaden kan gratis in de Android Market of door de QR-code te scannen. Over the air installeren kan via de webversie van de Android Market. Meer info is te vinden op de News Republic website.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu