News & Weather-applicatie van Android 2.1 nu beschikbaar voor Android 1.5

Wouter Nijsen
17 februari 2010, 9:56
2 min leestijd
News & Weather-applicatie van Android 2.1 nu beschikbaar voor Android 1.5

Eén van de nieuwe applicaties die standaard aanwezig is in Android 2.1, is de populaire News & Weather-applicatie. Sinds kort is deze applicatie ook beschikbaar voor gebruikers van Android 1.5. Het leuke aan de News & Weather-applicatie is dat deze ook een eigen widget heeft voor je homescreen. Deze widget staat bekend als het  Genie-widget en biedt de keuze uit drie verschillende widgets voor je homescreen: één widget met alleen het weerbericht, ééntje met alleen het nieuws en een widget die beide combineert. De gegevens in de widget rouleren automatisch en de verversingsinterval is in te stellen, zodat de aanslag op je accuduur niet te groot wordt.

Zodra je een widget selecteert opent de applicatie. Standaard zie je dan eerst het scherm met de weersverwachting; door in dit scherm de weersverwachting te selecteren zie je een grafiek met daarin de temperatuur en neerslag verwachting voor de komende 24 uur.

Via tabbladen bovenin het scherm zijn de verschillende nieuwsberichten te lezen. Deze nieuwsberichten zijn standaard onderverdeeld in de categorieën Voorpagina, Nederland, Sport en Entertainment. Uiteraard zijn de verschillende categorieën ook te bereiken door naar links of rechts te swipen. Via de instellingen zijn nog de cateorieën Buitenland, Zakelijk, Wetenschap en Gezondheid toe te voegen.

Lees verder na de advertentie.

Als extra optie is er de mogelijkheid een eigen nieuwscategorie toe te voegen. Zo zou je bijvoorbeeld Android kunnen toevoegen, waarna een extra tabblad wordt aangemaakt dat automatisch met nieuws gevuld wordt, waar de naam van de nieuwe categoerie in voorkomt. Niets meer of minder dan een mini-uitvoering van Google News dus. Standaard staat de applicatie zo ingesteld dat altijd je locatie bepaald wordt. Aangezien de nieuwsberichten hiervan afhankelijk zijn, kan het handig zijn deze optie in het buitenland uit te schakelen om te voorkomen dat je ineens alleen het nieuws van je vakantieland in een onbegrijpelijke taal te zien krijgt.

Deze complete weer- en nieuwsapplicatie ook op je Android 1.5 telefoon installeren? Download dan het APK-bestand hier! Installeren kan door het APK-bestand van je computer naar de geheugenkaart van je Android-telefoon te kopieren en deze vervolgens met bijvoorbeeld AppsInstaller te installeren. De QR-code voor AppsInstaller vind je onder dit bericht.

Via: XDA-developers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu