De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

News360: visuele nieuwslezer met handige achtergrondinformatie

Redactie
8 juli 2011, 12:08
2 min leestijd
News360: visuele nieuwslezer met handige achtergrondinformatie
News360 met belangrijke woorden belicht

Met News360 krijg je het nieuws niet alleen op een visueel aantrekkelijke manier gepresenteerd op je Android-telefoon, de app biedt in elk artikel de mogelijkheid om door te klikken op de belangrijkste woorden in het nieuwsbericht en serveert je dan relevante achtergrondinformatie. De tabletversie was er al, maar nu is News360 ook beschikbaar voor Android-telefoons.

Hetgeen waar News360 zich onderscheidt van de meeste andere nieuwslezer is dat je gemakkelijk achtergrondinformatie kunt opzoeken bij nieuwsverhalen. Als je bijvoorbeeld niet precies meer weet wie de persoon is waar dat artikel op gaat, kun je doorklikken op zijn naam en wordt er relevante informatie getoond. Dit allemaal zonder de app te verlaten zodat je niet elders op zoek hoeft naar deze informatie. Hierdoor hoef je niet elders op zoek te gaan naar deze informatie om het nieuwsbericht te begrijpen.

Lees verder na de advertentie.

De bediening van de app is zeer eenvoudig. Je kunt gemakkelijker voor de berichten heen ‘vegen’ die worden weergegeven als grote afbeeldingen voorzien van de nieuwskop. Met één veeg naar boven kun je verschillende berichtencategorieën selecteren. Nieuws is ook eenvoudig te filteren op locatie aan de hand van het GPS-signaal. Berichten zijn gemakkelijk te delen via de sociale netwerken Facebook en Twitter, en je kunt gemakkelijk ook artikelen opslaan om later te lezen via Instapaper of ReadItLater. Via de favorietenfunctie zijn berichten ook op te slaan in de app zelf zodat je deze later ook terug kunt lezen als je geen internetverbinding hebt.

News360 maakt gebruik van meer dan 4.000 nieuwsbronnen en maakt hier een selectie uit. Je kunt zelf niet je eigen nieuwsbron toevoegen, wat toch wel een gemis is. De app is alleen in het Engels beschikbaar, waarbij de nadruk toch wel op nieuws ligt uit de Verenigde Staten. Daarnaast is minimaal Android 2.2 nodig om de app te kunnen draaien op je telefoon.

Downloaden uit de Android Market: News360 for Phones (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu