Newsy: video’s met wereldnieuws op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
30 maart 2010, 20:03
1 min leestijd
Newsy: video’s met wereldnieuws op je Android-telefoon
Newsy Android

De website Newsy.com biedt een bonte verzameling van video’s met wereldnieuws aan. De nieuwsitems zijn korte video’s over een bepaald onderwerp en het kan nieuws van over de hele wereld zijn. Het leuke aan Newsy.com is dat ze verschillende nieuwsbronnen gebruiken. Zo vind je filmpjes van CNN, Fox maar ook Al Jazeera en de BBC. Het kan zelfs zo zijn dat meerdere nieuwsbronnen in één item gebruikt zijn. Om dit wereldnieuws ook onderweg te kunnen volgen is er een Newsy Android- en iPhone-applicatie verschenen. Beide werken via een soort coverflow waarbij je door de nieuwsitems kunt scrollen door naar links of rechts over het scherm te swipen. Ben je op zoek naar een bepaald nieuwsitem dan kun je deze vinden door het zoekscherm te gebruiken. Heb je een item gevonden dat je wilt bekijken dan kun je deze selecteren, waarna de YouTube speler start voor de weergave. Zowel via 3G als Wi-Fi zijn de beelden van prima kwaliteit.

Lees verder na de advertentie.

Na het bekijken van een nieuwsitem heb je de optie om deze te delen, een commentaar toe te voegen of de originele bronnen te raadplegen. Vooral die laatste optie is handig wanneer je meer achtergrondinformatie over een bepaald item wilt weten. Aangezien Newsy de verschillende items zelf samenstelt schuilt er in dit systeem wel het gevaar dat je ‘gekleurd’ nieuws in plaats van objectief nieuwste zien krijgt.

Newsy is vooral een handige applicatie wanneer je in bus of trein even snel het nieuws wilt doornemen, maar geen zin hebt om te lezen. Downloaden kan gratis in de Android Market, of door de QR-code te scannen.

Categorie: Nieuws
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's