Nexar maakt van je Android-toestel een dashcam

Erwin Vogelaar
18 november 2016, 20:58
2 min leestijd
Nexar maakt van je Android-toestel een dashcam

De nieuwe app Nexar maakt van je telefoon een dashcam die alles op de weg opneemt. Zo heb je bij een auto-ongeluk altijd bewijsmateriaal.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt Nexar

In bepaalde landen kun je eigenlijk niet de weg op zonder dashcam. Hier proberen mensen de boel te belazeren, door expres tegen een rijdende auto op te springen. Met een camera die alle beelden opneemt is dan goed te zien dat bestuurder geen schuld heeft. In de Benelux heeft een dashcam minder zin, maar toch kan het hulp bieden als je bijvoorbeeld in een echt ongeluk terecht komt waarbij het ook niet jouw schuld was. Met een dashcam kun je dit bewijzen. Met de app Nexar wordt jouw Android-toestel zo’n dashcam.

nexar

Nexar neemt niet alleen video op vanuit je auto. De app gebruikt ook kunstmatige intelligentie om onder andere de snelheid, richting en versnelling van elke auto die het ziet te bepalen. Na een botsing kun je een verslag krijgen gebaseerd op de camera-beelden en de sensoren van je smartphone. Je kunt de app op de achtergrond gebruiken, terwijl ondertussen bijvoorbeeld Google Maps open staat.

Een interessante en tevens beangstigende mogelijkheid is dat alle gebruikers van deze app met elkaar in verbinding staan. Dus als de autobestuurder voor je de app gebruikt en plots remt, dan krijg jij daar een waarschuwing van. Allemaal leuk en aardig, maar als je op je privacy gesteld bent kun je beter de app niet gebruiken. Alle data die opgenomen wordt zal tevens door het bedrijf achter de app gebruikt worden. Vandaar dat je Nexar helemaal gratis kunt downloaden.

Nexar downloaden

Nexar staat op dit moment nog als ‘Unreleased’ in de Play Store, maar is al wel te downloaden. Toch kan de app dus nog niet helemaal stabiel zijn. Je hebt minimaal Android 4.1 nodig om de app te kunnen gebruiken.

Download Nexar in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu