De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Download: Nexus telefoon-app beschikbaar voor KitKat-roms

Redactie
19 december 2013, 10:43
1 min leestijd
Download: Nexus telefoon-app beschikbaar voor KitKat-roms
Nexus telefoon-app

De Nexus telefoon-app, die standaard met de Nexus 5 wordt geleverd, is ook voor andere toestellen met Android 4.4 te downloaden. Toegegeven: dat zijn er nog niet veel, maar velen kunnen hun smartphone al op KitKat laten draaien door een custom rom – ofwel een alternatieve Android-versie – te installeren.

Er zitten wel wat haken en ogen aan het installeren van de Nexus telefoon-app, maar voor degenen die al een custom rom draaien zal het echter geen probleem zijn.

Lees verder na de advertentie.

Nexus telefoon-app installeren

De app kan alleen op Android 4.4-toestellen worden geïnstalleerd en heeft root-rechten nodig om te kunnen bellen. De meeste custom roms worden echter geleverd met een root-app, waarmee je de app middels root-rechten in /system/priv-app/ kan slepen. Het is ook mogelijk om het betreffende zip-bestand van de Nexus telefoon-app in een custom recovery te flashen. Dan heeft de app direct alle benodigde rechten.

We schreven al eerder over de nieuwe telefoon-app van KitKat.

De telefoon-app heeft de grootste make-over gekregen. Deze is voortaan gevormd rondom je contacten, waarvan er drie worden uitgelicht met foto en de rest van je favorieten daaronder verschijnen. Bovenin bevindt zich een grote zoekbalk die je naar contacten en plaatsen in de buurt laat zoeken, ook via spraakherkenning. Aan de onderkant kun je drukken op alle contacten om de gehele lijst van contacten weer te geven en is er een knop die de nummertoetsen naar boven brengt. De bel-knop die dan tevoorschijn komt, is voorzien van een lichtblauwe kleur die Android opnieuw een wat speelser uiterlijk geeft.

Het apk-bestand van de Nexus telefoon-app is hier te vinden. Hoe je apk-bestanden installeert, lees je in onze handleiding Android APK bestanden installeren.

Lees meer over Android 4.4

via

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu