De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nibblers: nieuwe puzzelgame van de makers van Angry Birds

Wouter Nijsen
12 september 2015, 16:04
2 min leestijd
Nibblers: nieuwe puzzelgame van de makers van Angry Birds

Nibblers is de nieuwe game van Rovio Entertainment, bekend van de populaire Angry Birds-serie. Het nieuwe spelletje is leuk voor even tussendoor, maar doet eigenlijk weinig nieuws.

Lees verder na de advertentie.

Puzzelen met monsters

Iedereen is bekend met Angry Birds, maar met het nieuwe spelletje Nibblers probeert ontwikkelaar Rovio een andere richting in te slaan. Ditmaal katapulteer je geen vogels richting groene varkentjes, maar speel je een match-3 spelletje waarvan er al zo veel in Google Play zijn verschenen. In Nibblers speel je – zoals de naam al doet vermoeden – als de Nibblers, wat eigenlijk kleine zeedieren zijn, en neem je het op tegen hagedissen. Op het speelveld zie je allerlei fruitsoorten, die je op de juiste manier moet verschuiven om zo punten te scoren en de vijanden schade toe te brengen.

Een soort drie-op-een-rij dus, maar Nibblers doet iets leuks. Wanneer je namelijk drie of meer van dezelfde fruitsoorten wegspeelt, verschijnt er een monstertje in beeld. Die kun je gebruiken om snel veel punten te scoren en levels gemakkelijker te voltooien. Elk diertje heeft een andere eigenschap, wat zorgt voor variatie in het spel.

Nibblers bevat standaard 200 levels die je – net als in bijvoorbeeld Angry Birds 2 – één voor één op een grote kaart doorloopt. Wel kom je regelmatig nieuwe obstakels tegen en moet je het in sommige levels opnemen tegen grote bazen. Deze levels zijn een stuk uitdagender omdat de  hagedis vaak op een specifieke manier verslagen moet worden.

De game speelt verder lekker weg en ziet er uniek en kleurrijk uit. Naarmate het spelletje  vordert kom je in nieuwe omgevingen terecht, die elk  een eigen look en soundtrack hebben. Nadeel is wel dat Nibblers  werkt met een levensysteem. Wanneer je door je levens heen bent, moet je wachten totdat ze weer zijn aangevuld. Dit kan echter vrij lang duren.

Nibblers voor Android downloaden

Nibbler doet weinig nieuws, maar is desondanks  een leuk spelletje voor wanneer je je even verveelt. De game is gratis, maar wel zijn er diverse in-app aankopen aanwezig waarmee je onder meer levens vrijkoopt. Via de link hieronder is Nibblers te downloaden. Het spelletje is 82MB groot en werkt met Android 4.1 of hoger.

Download Nibblers in Google Play (gratis, met in-app aankopen)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu