Niet-officiële Steam-apps verdwijnen uit de Android Market

Redactie
31 januari 2012, 18:30
1 min leestijd
Niet-officiële Steam-apps verdwijnen uit de Android Market
Niet-officiële Steam-apps verdwijnen uit de Android Market

Veel gamers waren vorige week blij toen de mobiele Steam-app voor Android werd geïntroduceerd. De app is echter alleen nog maar voor bètatesters te gebruiken en daarom maken veel mensen nog gebruik van de vele Steam-apps die door derde partijen worden gemaakt. Nu zijn binnen een dag tijd bijna alle niet-officiële Steam-apps uit de Android Market verdwenen. De reden hiervoor is niet bekend, maar het zou ermee te maken hebben dat de niet-officiële apps gebruik maken van de Steam API.

Het is zeer vreemd dat apps uit de Android Market worden gehaald omdat ze gebruik maken van een API die publiek beschikbaar is. Ook hebben de makers van de onofficiële Steam-apps niets te horen gekregen dat hun apps verwijderd gingen worden en dat is vrij ongebruikelijk.

Lees verder na de advertentie.

De gamers die gebruik maken van Steam op hun Android-toestel lijken vooralsnog de dupe te zijn. Hoewel je je wel redelijk eenvoudig in kunt schrijven voor de bètaversie van de officiële Steam-app is dit wel een omslachtige methode voor de vele gebruikers van de alternatieve Steam-apps. Het is afwachten totdat Valve, het bedrijf achter Steam, reageert en wellicht de weggehaalde Steam-apps laat terugkeren in de Android Market.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu