Nieuw design voor Google Foto’s: opgeruimd met minder kleur

Thomas Haenen
6 september 2018, 9:31
2 min leestijd
Nieuw design voor Google Foto’s: opgeruimd met minder kleur

Het design van vrijwel alle Google-apps wordt dit jaar grondig herzien. Deze week is Google Foto’s aan de beurt: met de nieuwste update ziet de fotodienst er een stuk opgeruimder uit.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw Google Foto’s-design rolt uit

De Google Foto’s-update met het nieuwe design wordt per direct uitgerold in de Google Play Store. Het gaat om versie 4.0 van de app die waarschijnlijk binnen enkele dagen voor alle gebruikers beschikbaar is. Omdat Google zijn updates doorgaans geleidelijk uitrolt, kan het enkele dagen duren voor het nieuwe design beschikbaar is voor jouw toestel.

De nieuwe huisstijl van Google kan het best omschreven worden als minimalistisch en lichter. De zoekbalk bovenaan in beeld is niet langer vierkant, maar heeft afgeronde hoeken. Veel van de knoppen in het zijmenu en onderaan zijn niet langer volledig grijs, maar hebben enkel nog grijze randen. Het lijkt een kleine wijziging, maar daardoor is wit plots de dominante kleur. Daardoor ziet alles er een boel opgeruimder uit.

Deze update focust zich vooral op het design, al heeft Google ook een kleine maar significante feature toegevoegd. Ben je foto’s aan het bekijken, dan kun je nu direct omhoog swipen om een Info-pagina te bekijken. Daar toont Google waar de foto gemaakt is, eventuele opmerkingen die je erbij hebt gezet, en EXIF-data over de camera.

Nieuwe huisstijl voor Google

Dit jaar herziet Google het design van al zijn populaire apps. Het bedrijf presenteerde dit voorjaar een aangepaste variant van Material Design, de huisstijl die het toepast op zijn apps en andere producten. In juni rolde er al een update uit voor Google Maps, en deze week verscheen er ook een nieuw design voor Google Chrome. Centraal bij vrijwel alle nieuwe designs staan de zachtere hoeken en wittere achtergronden.

Google Foto’s staat standaard al op vrijwel elke Android-smartphone. Heb je de app nog niet, of wil je direct checken of de update klaarstaat, open de app dan via onderstaande link naar de Play Store.

Download Google Foto’s in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over Google Foto’s

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu