Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Zo ziet de vernieuwde Spotify-app voor Android eruit

Rick van der Veer
15 december 2017, 13:11
1 min leestijd
Zo ziet de vernieuwde Spotify-app voor Android eruit

Streamingdienst Spotify werkt aan een nieuw design voor zijn Android-app. Een aantal gebruikers mochten het ontwerp al testen, en zo ziet het eruit.

Lees verder na de advertentie.

Dit is het nieuwe Spotify-design

Eén van de meest opvallende verschillen is dat het aantal tabbladen is teruggebracht van vijf naar drie. Daarnaast zijn lijsten, zoals het overzicht met afspeellijsten, ruimtelijker ingedeeld. Verder zijn alle nummers die je geliked hebt nu in één overzicht ondergebracht.

Daarnaast zijn het zoek- en afspeelscherm onder handen genomen. Het nummer dat je nu aan het beluisteren bent is prominenter in beeld gebracht, met een grote albumhoes in de achtergrond. Ook zie je niet meer hoeveel tijd er nog resterend is. Als je naar een nummer wil zoeken, toont Spotify voortaan een overzicht met genres en moods, zodat je sneller vindt wat je zoekt.

Spotify test vaker nieuwe functies door ze eerst naar een kleinere groep gebruikers uit te rollen. Meestal betekent dit dat er een update aan zit te komen, maar dat gebeurt niet altijd. Als nieuwe functies niet bevallen tijdens een beperkte test, kan het zijn dat ze niet worden doorgevoerd. Het is in ieder geval aannemelijk dat delen van het nieuwe design in meer of mindere mate doorgevoerd worden: het huidige ontwerp is immers al enkele jaren oud.

Spotify downloaden

Als je Spotify nog niet gebruikt, kun je de app via onderstaande link downloaden uit de Play Store. Een gratis account heeft wel een aantal beperkingen, zoals reclame tussen nummers en het niet kunnen kiezen van specifieke muziek. De app draait op vrijwel iedere Android-smartphone.

Download Spotify in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu