Nieuwe apps helpen blinden en slechtzienden te navigeren op straat

Redactie
12 oktober 2010, 12:32
1 min leestijd
Nieuwe apps helpen blinden en slechtzienden te navigeren op straat
navigatie-blind

Twee nieuwe Android-apps helpen blinden en slechtzienden door een stad te navigeren. Met WalkyTalky en Intersection Explorer is het mogelijk om een landkaart af te lezen zonder je ogen te gebruiken en om zorgeloos door straten te lopen. Een nieuwe omgeving verkennen kan voor blinden lastig zijn, omdat niet alle wegen en verkeerslichten aangepast zijn op het gebruik voor blinden en slechtzienden. De twee applicaties maken blinden en slechtzienden veel mobieler.

De eerste applicatie is WalkyTalky. Start de app op en er wordt gevraagd om een adres op te geven. Je kunt ook één van je favoriete locaties opgeven. Vervolgens vertelt WalkyTalky waar je heen moet lopen om de bestemming te bereiken. Natuurlijk doet de normale Android-navigatieapplicatie dit ook al, maar WalkyTalky leest als extraatje de straatnamen voor.

Lees verder na de advertentie.

De tweede applicatie is Intersection Explorer. Wanneer je de app opent, dan krijg je een interactieve kaart voorgeschoteld met jouw huidige positie in het centrum. Schuif je vinger of het scherm en je loopt virtueel door de stad. De app leest straatnamen en windrichtingen voor, zodat je een goed beeld krijgt van de situatie voordat je de straat opgaat.

Scan de onderstaande barcodes om beide applicaties binnen te halen.


WalkyTalky (gratis)


Intersection Explorer (gratis)

Bron: Eyes Free

Categorie: Tools

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's