Nieuwe bètaversie Winamp brengt vernieuwingen naar Android

Redactie
1 december 2010, 10:48
1 min leestijd
Nieuwe bètaversie Winamp brengt vernieuwingen naar Android
winamp2
winamp

Winamp introduceert vandaag een nieuwe versie van de mediaspeler en daarnaast een verbeterde versie van de Android-applicatie. Met de bètaversie voor Android (0.9.2) kun je jouw Android-telefoon draadloos synchroniseren met de mediaspeler van Winamp op je laptop of pc. Albums, nummers en afspeellijsten krijgen een plekje op je Android-telefoon. Ook is het nu mogelijk om via SHOUTcast Radio naar één van de meer dan 40.000 online radiostations te luisteren.

Maar er zijn nog meer vernieuwingen. Zo is er een nieuwe widget (4×1) en kun je jouw favoriete afspeellijsten op je homescreen zetten. Het is zelfs mogelijk om de muziekspeler te bedienen vanaf het lockscreen. Verder werkt Winamp voor Android perfect samen met andere websites en applicaties, zoals Pandora, YouTube en de mp3-winkel van Amazon. En vergeet Last.fm-integratie niet! Wanneer je de applicatie van Last.fm hebt geïnstalleerd, dan kun je nummers scrobbelen.

Lees verder na de advertentie.

Winamp voor Android ondersteunt verschillende talen, zoals Engels, Frans en Duits, maar voorlopig helaas nog geen Nederlands. Toch beloven de ontwikkelaars dat de applicatie binnenkort in meer talen verschijnt, dus wellicht kunnen we dan genieten van een Nederlandse variant.

De bètaversie downloaden en de applicatie zelf testen? Scan de QR-code hieronder! Winamp is beschikbaar voor telefoons met Android-versie 2.1 en hoger.

Downloaden via Android-browser: Winamp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu