De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de nieuwe Facebook Android-app eruit

Redactie
21 januari 2014, 13:54
2 min leestijd
Zo ziet de nieuwe Facebook Android-app eruit
nieuwe Facebook Android app

Het design van de nieuwe Facebook Android app is te zien in enkele nieuwe screenshots. Een gebruiker van de alpha-versie van de app kreeg plotseling het nieuwe design te zien. Ook ik kreeg een enkele keer het nieuwe design te zien, maar toen ik de Facebook-app opnieuw opstartte toonde de app zijn oude design.

Het design van de nieuwe Facebook Android app is een stuk rustiger dan de huidige interface. De blauwe kleuren zijn dieper en veel elementen zijn gladgestreken: een element dat voornamelijk door iOS 7 populair is geworden.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Facebook Android app vs. oude app

facebook-old-new

Eén van de belangrijkste veranderingen is de bovenste balk. Hier zijn geen snelkoppelingen te vinden zoals in het oude design (zie screenshots rechts), maar enkel een zoekoptie en je beschikbare contactpersonen. Daaronder bevinden zich voortaan de menusnelkoppelingen, zoals recente berichten, vriendschapsaanvragen en natuurlijk je notificaties.

Aan de onderzijde is een nieuwe balk beschikbaar die gebruikers direct een statusupdate, foto of check-in laten plaatsen. Deze balk doet denken aan de nieuwe actiebalk van Twitter, die eveneens onderaan de app wordt weergegeven.

Het blijft vooralsnog onduidelijk of de nieuwe Facebook Android app ook daadwerkelijk dit design krijgt. In de alpha-versie worden veel features getest, zonder dat deze per se aan de definitieve app worden toegevoegd. Ook melden degenen die de nieuwe interface te zien krijgen dat het design vanaf de server van Facebook moet worden geactiveerd: er is dus geen speciale Facebook-versie voor het testen van het design. Dat bevestigt de kleine testronde die Facebook houdt met zijn testen van de alpha-app.

Alles uit Facebook halen?

Check dan onze grote special over Facebook Android, met allemaal tips en alles wat je moet weten over de app. Of lees onze laatste nieuwsberichten over Facebook.

Download: Facebook (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu