Nieuwe Gmail voor Android uitgebracht, download de app hier

nexusae0_androidGoogle heeft zijn nieuwe versie van Gmail voor Android in de Google Play Store uitgebracht. De update brengt een nieuwe menubalk die met een swipe van links naar rechts geactiveerd wordt. Daar staat het nieuwe postvak van Gmail die over vijf categoriën beschikt. Al eerder lekten er screenshots van de nieuwe Gmail.

Ook hebben de inbox-interface en de labels een make-over gekregen. De update wordt echter in fases uitgerold en het kan een geruime tijd duren voordat de nieuwe Gmail voor jou beschikbaar is. Wil je de app toch al graag gebruiken? Download dan op AndroidPlanet het betreffende apk-bestand.

De belangrijkste verandering zijn de nieuwe categorieën. De eerste categorie-tab bevat belangrijke, persoonlijke e-mailberichten; een sociaal tabblad bevat alle updates uit sociale netwerken; een ander tabblad huisvest als je commerciële e-mails; een update-tab bevat zaken zoals rekeningen, en mailinglijsten en updates van fora komen ook in een daarvoor bestemde tab te staan. Gmail-gebruikers kunnen zelf aangeven welke tabs zij wel of niet willen toepassen. Als een tab wordt uitgeschakeld, komen de e-mails die voor die tab bestemd zijn gewoon in je algemene inbox terecht.

Daarnaast worden de label duidelijker weergegeven met de gehele labelnaam en is de onderste actiebalk verdwenen. Hierdoor is er meer ruimte vrij voor je inbox. Ook worden er voortaan foto’s bij de e-mails weergegeven, op eenzelfde manier als bij Hangouts. Als laatste heeft Google het enorm handige pull-to-refresh toegevoegd waarmee je via een swipe naar onderen de inbox kan verversen.

Omdat Google de app in fases uitrolt, kun je via onze Dropbox het apk-bestand van de nieuwe Gmail downloaden en zelf de app op je Android-toestel installeren. Hoe je een apk-bestand installeert, lees je in onze handleiding apk-bestanden op je Android-toestel installeren.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees ook 5 tips en alles wat je moet weten over Gmail voor Android.

Download: Gmail voor Android (gratis)