De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Agenda volledig vernieuwd: dit moet je weten

Gijs Ettes
4 november 2014, 9:06
1 min leestijd
Google Agenda volledig vernieuwd: dit moet je weten

Google is gestart met de uitrol van een nieuwe versie van Google Agenda. De app is direct beschikbaar voor toestellen met Android 5.0 en zal de komende dagen ook naar andere Android-apparaten worden gepusht.

Lees verder na de advertentie.

Naast een opgefrist  design met Material Design-elementen en nieuwe effecten en animaties heeft Google Agenda nu de mogelijkheid om data uit je e-mails te gebruiken om automatisch afspraken in te boeken in je agenda. Elke keer als je concertkaartjes koopt, vliegtickets bestelt of een hotel boekt worden de gegevens van de bevestigingsmail gebruikt voor het aanmaken van een agenda-afspraak. De nieuwe agenda-app is zelfs zo slim dat hij  afspraken kan updaten, bijvoorbeeld in het geval van een vertraagde of uitgestelde vlucht. Ook handig is dat je suggesties krijgt als je afspraken invoert en personen toevoegt. Dankzij deze ‘Assists’ gaat het beheren van je agenda nog sneller.

Meer over de nieuwe Google Agenda

De nieuwe Google Agenda heeft naast een klassieke weergave ook een modus waarin al je afspraken worden getoond in een fraaie tijdslijn met foto’s, kaarten en toepasselijke illustraties. Hiermee zie je precies hoe je dag eruit gaat zien. Zoals je ziet in onderstaande video heeft de app sowieso een opgefrist uiterlijk dat er minimalistisch en soepel uitziet.

De komende dagen zal de update voor de nieuwe Google Agenda worden uitgerold. Het kan dus zijn dat de agenda-app nog niet meteen voor jouw toestel beschikbaar is.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu