De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Google voorziet Camera-app van slimme burstmodus’

Gijs Ettes
11 juni 2015, 11:15
1 min leestijd
‘Google voorziet Camera-app van slimme burstmodus’

De standaard camera-app in Android  krijgt naar verluidt een slimme burstmodus, waarbij automatisch de beste foto wordt geselecteerd. Dat meldt Android Police, die verwijzingen hiervoor aantrof in een update voor de camera-app.

Lees verder na de advertentie.

Burstmodus in Google Camera selecteert beste foto

google camera

Wanneer je in burstmodus fotografeert, schiet de camera van je smartphone of tablet in korte tijd een groot aantal foto’s. In de meeste gevallen moet je zelf het beste kiekje uitkiezen, maar wellicht gaat dit bij  een toekomstige versie van Google Camera automatisch.

Mogelijk neemt de app daarvoor een korte, maar kwalitatief hoogwaardige video op in plaats van een reeks foto’s, waarna een analyse start en het beste beeld wordt geselecteerd op basis van diverse criteria. Daarbij valt te denken aan de scherpte, kleurverzadiging en belichting. Bij portretten wordt onder meer gekeken naar de gezichtsuitdrukking  en of beide ogen geopend zijn.

Is de analyse voltooid, dan worden de foto’s van een score voorzien en aan de gebruiker getoond. Vervolgens kan deze het kiekje selecteren dat volgens hem of haar het mooist is.  Fabrikanten als HTC en Samsung boden al eerder functies om de beste foto uit een reeks te kiezen.

Wanneer de standaard camera-app in Android wordt voorzien van de nieuwe burstmodus is niet bekend, maar mogelijk wordt de functie vanaf Android M beschikbaar. De consumentenrelease van Google’s nieuwe besturingssysteem staat gepland voor het najaar. Benieuwd wat de nieuwe Android-versie allemaal met zich meebrengt? Check onze uitgebreide Android M preview  of de video hieronder.

Android M preview: de 8 tofste features van het nieuwe Android

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu