Vernieuwde Google Home-app met meer functies rolt uit

Rens Blom
30 oktober 2019, 12:03
2 min leestijd
Vernieuwde Google Home-app met meer functies rolt uit

De nieuwe Google Home-app rolt nu uit voor Android en iOS. Dat is veel sneller dan verwacht, want Google beloofde dat de update ‘begin volgend jaar’ uit zou komen. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Verbeterde Google Home app nu al beschikbaar

Google introduceerde de vernieuwde Home-app op 15 oktober op het eigen Made By Google-event, waar ook de Pixel 4 en Nest Mini werden aangekondigd. De update van de Home-app is fors en zou begin 2020 uitrollen naar Android- en iOS-gebruikers. De verspreiding van de update is echter gestart, meldt onder meer 9to5Google.

Een aantal Android- en iOS-gebruikers heeft de update al ontvangen en de beschrijving van de Home-app in de App Store zegt dat de update in de komende dagen voor iedereen beschikbaar komt.

In de Play Store is op moment van publicatie nog niets nieuws te lezen en voor onze redactietoestellen is er nog geen update. Mogelijk test Google de update via een zogeheten A/B-methode, waarbij een klein en willekeurig deel van de gebruikers (ongevraagd) aan de slag kan met de vernieuwingen.

Dit is er nieuw

De belangrijkste vernieuwing in de Home-app is het nieuwe tabblad genaamd ‘Feed’. Op deze pagina zie je belangrijke gebeurtenissen in en rond je huis in de vorm van notificaties. Dit werkt vooral goed als je meerdere apparaten hebt die compatibel zijn met de Google Assistent.

Denk aan een Arlo-beveiligingscamera, Nest-rookmelder en Nest-deurbel met camera. Als je een Google Wifi-router hebt, zie je op deze pagina ook informatie over je netwerk, de internetsnelheid en verbonden apparaten.

Google Nest Aware

Home-gebruikers kunnen binnenkort een betaald, maandelijks abonnement afsluiten genaamd Nest Aware. Zo’n abonnement laat de opnamegeschiedenis van je camera(‘s) zien en kost vijf, tien of dertig euro per maand. Hoe duurder het abonnement, hoe langer de opnamegeschiedenis wordt bewaard.

Home-app moet eenvoudiger zijn

In de afgelopen jaren heeft Google de Home-app van steeds meer functies voorzien. Van Chromecast-bediening en informatie over slimme speakers als de Home Mini, en sinds kort ook het instellen van Nest-apparatuur. Met het nieuwe Feed-tabblad en eventuele informatie over het Nest Aware-abonnement wordt de app nog voller. Volgens Google zijn er daarom maatregelen genomen om de gebruiksvriendelijkheid van de app te verbeteren.

De vernieuwde app heeft niet langer vier maar twee tabbladen voor meer overzicht. Het bekende Huis-tabblad is er nog steeds, en laat je snel lampen, de thermostaat en muziek bedienen. Er is een verbeterd Media-tabblad met informatie over de muziek die je afspeelt via slimme speakers of schermen als de Nest Hub.

Download Google Home in de Play Store (gratis)

Het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Bronnen afbeeldingen: Google, 9to5google, 9to5google, 9to5google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu