Nieuwe Google Maps voor Android bevat reviews en vriendenfuncties

Redactie
23 juni 2010, 12:55
1 min leestijd
Nieuwe Google Maps voor Android bevat reviews en vriendenfuncties
amsterdam maps

Google Maps voor Android heeft een update gekregen naar versie 4.3 en is beschikbaar gesteld in alle landen waar Maps actief is. Ook in België en Nederland dus, al zal de informatie in beide landen nog wat beperkt zijn ten opzichte van de VS. Er zitten drie nieuwe functies in: restaurantreviews, treintijden en een optie om vrienden aan Latitude toe te voegen.

san fran google maps

In theorie klinkt dat mooi, maar er is bij ons nog geen gedetailleerde OV-informatie beschikbaar, dus ook geen vertrekschema’s van treinen. In San Francisco ziet het er prima uit: je tapt een treinstation aan en krijgt een lijst te zien met de eerstvolgende vertrekkende treinen:

Lees verder na de advertentie.

Bij Nederlandse stations ziet dat er wat kaler uit: wel reviews, maar geen vertrektijden:

google-maps-amsterdam

De reviews zijn vooral handig bij restaurants, waarbij je meteen de belangrijkste info in beeld krijgt, zonder door tientallen reviews te hoeven graven. Bij deze Turkse pizzeria zit je blijkbaar goed:

google-maps-reviews

De Latitude-functie zorgt ervoor dat je makkelijker je locatie kunt delen met vrienden. Onderaan je vriendenlijst in Latitude kun je op een snelle manier je locatie delen. Je voegt een vriend toe door op het plus-icoon te tikken en een verzoek tot locatiedelen te sturen. Je kunt vrienden ook weer van de lijst gooien.

vertrekkende-trams

Nog één bonus die hiernaast te zien is: je kunt wel vertrekkende trams zien vanaf een bepaald (overstap)punt. Alleen de vertrektijden ontbreken nog.

Google Maps is een handmatige update voor toestellen met Android 1.6 en hoger. Ga naar de Android Market op je toestel, tik ‘Google Maps’ in en de update verschijnt bovenaan de lijst. Of download via onderstaande QR-code of je Android-browser: Google Maps 4.3

Meer info is te vinden op het Google Mobile Blog

Categorie: Reizen
Spotlights: Android, Google Maps

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's