De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Now krijgt ondersteuning voor groot aantal nieuwe apps

Gijs Ettes
29 april 2015, 7:47
1 min leestijd
Google Now krijgt ondersteuning voor groot aantal nieuwe apps

Afgelopen januari werd Google Now al een stuk functioneler toen de virtuele assistent kaarten en informatie van 40 Android-apps kon tonen. Die lijst is inmiddels uitgebreid met 70 nieuwe (en bekende) namen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Google Now kaarten

google now kaarten

De functionaliteit van Google Now valt en staat bij de ondersteuning voor apps, die kaarten kunnen tonen met handige informatie voor  de juiste situatie. De virtuele assistent toont vanaf nu onder meer  nieuwsupdates van Feedly, herinneringen om te gaan sporten van RunKeeper, Jawbone en Adidas en muzikale aanbevelingen van Spotify, TuneIn en Shazam.

Ook nieuw is de integratie van bekende namen als Tripadvisor, Wunderlist, Duolingo en Kayak. Laatstgenoemde kan gebruikt worden om je reisinformatie samen te brengen of snel een vlucht, hotel of vervoer te regelen. Een totaaloverzicht van alle nieuwe apps die Google Now kaarten kunnen tonen, vind je op deze pagina.

Google Now in- of uitschakelen

Google Now wordt op de meeste Android-toestellen standaard meegeleverd en is in te schakelen door de homeknop even ingedrukt te houden en de instructies op het scherm te volgen.

Wil je Google Now echter weer uitschakelen, dan moet je de Google-app openen en naar ‘Instellingen > Now-kaarten’ gaan. Schakel `Kaarten weergeven` uit en druk op de bevestiging dat je Google Now wilt uitschakelen. De zoekfunctie van de Google-app is dan wel nog gewoon te gebruiken.

Het laatste nieuws over Google Now

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu