Deze 6 nieuwe gratis Gear VR-apps moet je proberen

Erwin Vogelaar
5 september 2017, 19:30
3 min leestijd
Deze 6 nieuwe gratis Gear VR-apps moet je proberen

Heb je net een Galaxy S8 of Galaxy Note 8 gekocht met een Gear VR? Of zoek je gewoonweg nieuwe virtual reality-ervaringen voor deze bril? We zetten zes nieuwe gratis Gear VR-apps voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Gear VR-apps

Bij de Galaxy Note 8 is ook een nieuwe versie van vr-bril Gear VR uitgekomen, waar de flinke phablet in past. Mogelijk heb je deze gekocht, of had je al een vr-bril in huis die inmiddels stof vangt. Er zijn echter weer stapels interessante nieuwe vr-ervaringen te downloaden. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

1. Kijk een intense vr-film met Alteration

Alexandro geeft zich in deze bijzondere vr-film op voor een droomexperiment. Wat hij echter niet weet, is dat wetenschappers hem injecteren met een kunstmatige intelligentie die langzaam zijn onderbewustzijn overneemt. Het resultaat is een bijzondere trippy film die speciaal gemaakt is voor virtual reality.

Vind Alteration in de Oculus Store (gratis)

2. Help wetenschappers met Sea Hero Quest

Sea Hero Quest is een bijzondere game die eerder al op smartphones is verschenen. Door het spelen van deze game help je wetenschappers om dementie te bestrijden. Dit kan, omdat één van de eerste symptomen van dementie het verlies van navigatievaardigheden is. Door te spelen geef je de wetenschappers data over wat normaal navigatiegedrag is. Hierdoor is het voor hen makkelijk om afwijkend gedrag te herkennen om zo wellicht dementie in een vroeg stadium te behandelen.

Vind Sea Hero Quest in de Oculus Store (gratis)

3. Verlies de realiteit met Angest

Angest is een game speciaal gemaakt voor Gear VR. In deze game loop je rond op een ruimteschip, terwijl je gezelschap wordt gehouden door de kunstmatige intelligentie Konstantin. Deze AI leidt je door enkele activiteiten heen, zoals het snoeien van verwelkte bladeren van een plant. Terwijl je door de dagen heen gaat, merk je echter vreemde dingen. Wat gebeurt er met je en welke keuzes maak je?

Vind Angest in de Oculus Store (gratis)

4. Reis naar het bijzondere met Atlas Obscura VR

Ga op je eigen tempo door de waanzinnige omgevingen van Atlas Obscura VR heen. Een bizar huis, tempels in Italië en zoutmijnen in Roemenië wachten op je. In totaal kun je ruim drie kwartier zoet zijn met deze locaties die je waarschijnlijk nooit in het echt zult bezoeken.

Vind Atlas Obscura VR in de Oculus Store (gratis)

5. Geschiedenisles met Easter Rising

Beleef een bijzondere, dertien minuten durende documentaire, over de paasopstand in 1916. Dit is één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Ierland waar deze vr-ervaring een unieke blik op geeft. Op deze manier zijn geschiedenislessen buitengewoon interessant.

Vind Easter Rising in de Oculus Store (gratis)

6. Bekijk voetbalhoogtepunten met Fox Sports NL VR

Fox Sports geeft je de mogelijkheid om hoogtepunten van voetbalwedstrijden in virtual reality te beleven. Je staat pardoes op het virtuele voetbalveld, om doelpunten, vrije trappen en reddingen vanuit allerlei hoeken te bekijken.

gratis gear vr-apps

Vind Fox Sports NL VR in de Oculus Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu