De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Geef je smartphone een nieuwe look met deze 4 Android launchers

Gijs Ettes
5 oktober 2013, 12:07
3 min leestijd
Geef je smartphone een nieuwe look met deze 4 Android launchers
Android launchers

Elke fabrikant geeft zijn Android-smartphone een eigen skin zodat het toestel zich zowel hardware- als softwarematig onderscheidt van de concurrentie. Samsung maakt gebruik van de TouchWiz-interface, toestellen van HTC draaien op Sense en op smartphones van Sony vind je de Xperia UI.

Android biedt echter voldoende mogelijkheden om het systeem naar eigen smaak in te richten. Met Android launchers kun je bijvoorbeeld de look en feel van je telefoon dramatisch aanpassen als de standaardinterface je niet bevalt. Dit is zo gepiept en in veel gevallen gewoon gratis.

Lees verder na de advertentie.

Android launchers: 4 goede opties

Hieronder lichten we een aantal Android launchers uit die de moeite waard zijn. Heb jij een alternatief dat hier niet mag ontbreken? Laat het ons weten in de reacties!

1. Buzz Launcher

Dit is een van de beste en meest populaire Android launchers die momenteel beschikbaar is in de Play Store. Buzz Launcher werkt bijzonder soepel en heeft veel opties om hem naar je eigen hand te zetten. Zo geeft deze Android launcher je de mogelijkheid elk homescreen te voorzien van een eigen thema en grid en laat hij je makkelijk apps beheren en icoontjes vergroten of verkleinen. Dankzij de Buzz-community is het aanbod thema’s aantrekkelijk en uitgebreid! Buzz Launcher biedt verder de mogelijkheid om icoontjes te vervangen door eigen afbeeldingen en zelf te bepalen welke functie wordt gestart als je met je vinger horizontaal of verticaal over het scherm veegt. Ook zijn widgets aanpasbaar of helemaal zelf aan te maken met de Custom Widget-app.

Download: Buzz Launcher (gratis)

2. Smart Launcher

In Smart Launcher heb je aanvankelijk één venster van waaruit je de belangrijkste Android-functies bereikt, waaronder de telefoon-app, camera-app en muziekspeler. Het is een bijzonder simpele en lichte launcher die fijn oogt. Via de knop linksonder bereik je het applicatievenster, waarbij alle geïnstalleerde apps netjes zijn gecategoriseerd op thema (bijvoorbeeld games en tweaks). Smart Launcher werkt zowel met smartphones als tablets en is gratis beschikbaar. De betaalde Pro-versie voegt ondersteuning voor widgets toe.

Download: Smart Launcher (gratis)

3. Bazooka Launcher

Deze launcher maakt zijn naam waar en is door de simpele opzet bijzonder rap. Het is een lichtere versie van de Trebuchet launcher die je wellicht kent van CyanogenMod. Bazooka Launcher combineert standaard-Android met aangepaste thema’s. De launcher heeft een eigen lockscreen dat is de tweaken, maar moet het verder vooral van zijn snelheid hebben. De makers hebben een aantal MIUI-thema’s omgezet voor gebruik met Bazooka Launcher, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om je telefoon een ander uiterlijk te geven.

Download: Bazooka Launcher (gratis)

4. EZ Launcher

EZ Launcher is een stabiele interfacevervanger die een aantal fraaie widgets met zich meebrengt. Denk aan een handige weerwidget, taakbeheerder en agenda. Het applicatieoverzicht is uitgebreid met een Genius-tabblad, dat de meest gebruikte apps weergeeft. Dankzij de handige zoekfunctie vind je snel applicaties terug als je veel programmatuur op je toestel hebt staan. EZ Launcher is een Android launcher die doet wat hij moet doen en niet te veel vergt van je Android-smartphone. Ideaal!

Download: EZ Launcher (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu