De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: Microsoft OneDrive-app met Material Design

Gijs Ettes
19 februari 2015, 12:12
2 min leestijd
Download: Microsoft OneDrive-app met Material Design

Gebruikers van Microsoft OneDrive kunnen aan de slag met een nieuwe bètaversie van de Android-app met het Material Design van Lollipop. Deze vervangt de ietwat lelijke interface van de vorige versie van de app.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Microsoft OneDrive-app

Hoewel de OneDrive-app qua functionaliteit niet is veranderd, is het verschil tussen de oude en nieuwe bètaversie duidelijk. De grijze balk met knoppen onderin – die relatief veel ruimte in beslag nam – is vervangen door een oranje actieknop die alle functies van de balk combineert. Ook het hamburgermenu is aangepast, waardoor het er strakker uitziet. Nieuw is dat je direct vanuit het menu naar de instellingen of prullenbak kunt navigeren.

microsoft onedrive-app

Wel vreemd aan de nieuwe versie van OneDrive is dat de notificatiebalk blauw is, terwijl de actiebalk is veranderd van blauw naar wit. Ook opvallend is dat Microsoft ervoor heeft gekozen om de actieknop rechtsonder oranje te maken. Mogelijk dat hier met een nieuwe, stabiele release verandering in komt.

Download het apk-bestand van Microsoft OneDrive (bètaversie)

Meer over Microsoft OneDrive

galaxy s6 accu

OneDrive is de clouddienst van Microsoft. Met de dienst kun je niet alleen automatisch foto`s en video`s uploaden, maar ook documenten openen en bewerken en bestanden doorzoeken en delen. OneDrive werkt prima samen met Office Mobile, het gratis officepakket van Microsoft. Daarnaast kun je je data doorzoeken met een krachtige zoekfunctie en de app beveiligen met een cijfercode. Elke gebruiker van OneDrive krijgt 15GB gratis opslag in de cloud.

Volgens de laatste geruchten gaat Samsung de Galaxy S6 met specifieke Microsoft-apps leveren, waaronder OneDrive, OneNote, Skype en Office Mobile. Voor laatstgenoemde biedt het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt voor elke klant een betaald abonnement aan. Mogelijk wordt Outlook, de officiële e-mail-app van Microsoft, ook de standaard-e-mail-app op de Galaxy S6. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung wordt op 1 maart onthuld.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu